Het verhaal

Vrijheid, avontuur en de zoektocht naar een eenvoudig leven

Oprichter Dirk, onze Head of Passion, vertelt

Waar je morgen naartoe gaat? Geen idee. Je ziet het wel, je gaat op je gevoel af. Morgenochtend word je wakker omdat de zon in je gezicht schijnt. Je ontbijt aan de oever van een beekje, de vogels fluiten om je heen. ’s Middags doe je een dutje aan de rand van het bos onder die ene grote boom. En ’s avonds heb je vanaf je kampeerplek een spectaculaire blik op de rode avondhemel. Voor je het weet, is de dag om, lig je alweer in je comfortabele bed…

Vrijheid, onafhankelijkheid, avontuur, natuur. En dat in een camper die een ziel heeft. Dát is waar PaulCamper om draait.

Het begon in Australië

Ik reisde drie maanden met een lowbudget-camper door Australië en kwam terug als gepassioneerd fan van eenvoudige, onafhankelijke vakanties. Daarna wilde ik Europa op dezelfde manier leren kennen. Maar het was niet eenvoudig om een voordelige camper te vinden die ik snel kon huren. Dus kocht ik zelf een camper en doopte hem ‘Paul’. Ik vond het duur om zo’n camper alleen voor een paar weken per jaar te kopen. En kwam op het idee om dat te bieden wat ik zelf niet gevonden had: een camper die je eenvoudig en voordelig kunt huren.

Die-Idee-Absatz1.2 Die-Idee-Absatz1 Die-Idee-Absatz1.3

En we noemden hem Paul

Vaak krijg ik de vraag: waarom ‘Paul’ als naam voor een camper? Je kunt sowieso vragen waarom een camper een naam moet hebben. In mijn geval was het eenvoudig, ik was trots op mijn camper en vond dat hij een naam verdiende. Mijn vriendin stelde ‘Paul’ voor. Leuk, zo’n korte en duidelijke naam. Er klinkt iets ontspannends in door. Nuchterheid. Toen vertelde mijn moeder dat mijn over- en overovergrootvader Paul heetten. Daarmee was ’t beklonken. Mijn camper heet Paul en daarom spreken we nu van PaulCamper.

Die-Idee-Absatz2.2 Die-Idee-Absatz2.3 Die-Idee-Absatz2

Een camper verhuren? Met Paul begon ik ermee

Ik merkte hoe leuk het was om anderen een mooie tijd met een betaalbare camper te kunnen bieden. Daarbij stond altijd een veilige, persoonlijke en ongecompliceerde aanpak voorop, vond ik. Of het nu ging om de uitrusting van Paul, het afspreken van de verhuurperiode of de prijs. Extra kosten en kilometerbeperkingen vond ik zelf vervelend, dus die bracht ik ook nooit in rekening. Met één prijs moest alles geregeld zijn. Inclusief campingspullen, alle kilometers, verzekering en natuurlijk heel veel enthousiasme! Sinds 2010 verhuur ik Paul aan andere camperliefhebbers. Het is een win-winsituatie waaruit een passie voortvloeit vanwege het mooie, persoonlijke contact met iedereen die prachtige vakanties heeft met Paul en mijn idee ondersteunt.

Die-Idee-Absatz3.2 Die-Idee-Absatz3

Camper huren: van idee tot bedrijfsplan

De vele goede reacties en mijn eigen enthousiasme leidden ertoe dat ik mijn baan opzegde en besloot om een bedrijf op basis van mijn idee te starten. In 2013 ontstond daarmee het eerste platform voor particuliere camper-sharing in Duitsland. De naam, logisch natuurlijk: PaulCamper. Dit bedrijf staat voor alles wat ik in het leven belangrijk vind. Eerlijkheid, betrouwbaarheid, respect en dynamiek. Op de site van PaulCamper kun je campers en caravans huren in heel Duitsland en Nederland. Elke dag komen er meer bij. We zijn een superteam, we groeien continu, we hebben intussen een uitstekende reputatie als betrouwbare, persoonlijke bemiddelaar van particuliere campers. En als jij meedoet, wordt het alleen maar beter! Als huurder, verhuurder of medewerker.

Hartelijk welkom in de PaulCamper–Community!

Die-Idee-Camper-Flotte