Wat te doen met Oud en Nieuw?

# Camping

De leukste reisbestemmingen voor de jaarwisseling!

Het jaar 2017 nadert al snel zijn einde. Kerst staat voor de deur en daarmee ook de jaarlijks terugkerende vraag: ‘Wat te doen met Oud en Nieuw?’ Als de reislust je te pakken heeft, maar je weet nog niet zeker waar je naartoe wil, ben je hier op de juiste plek beland. We vertellen je hoe en waar je Oud en Nieuw het beste kan doorbrengen dit jaar.
Daarnaast geven we extra informatie over accommodaties die we hebben onderzocht voor diegenen die overwegen om iets buitengewoons te doen en tijdens Oud en Nieuw een camper willen huren!

Oud en Nieuw vieren in het Oosten

Wat te doen met Oud en Nieuw? Op naar het oosterse platteland! Met de mooie bosrijke gebieden en meanderende rivieren kun je schitterende winterwandelingen maken. En met een stad als Zwolle in de buurt geeft het je ook nog eens de gelegenheid om er een dagje stad bij te doen. De mooie oude tradities en de natuur in het oosten van Nederland bieden uitstekende mogelijkheden voor een mooie jaarwisseling.

Een van die mooie tradities uit het Oosten is het carbidschieten: het knallen met melkbussen. In verschillende plaatsen zijn verzamelingsplekken waar je onder het genot van een drankje en muziek knallend het nieuwe jaar in kan luiden. In Ommen en Hardenberg zijn bijvoorbeeld een aantal plekken waar carbid wordt geschoten en waar je na afloop in het centrum terecht kan bij een van de rustieke cafés die festiviteiten organiseren tijdens Oud en Nieuw.

wat te doen met oud en nieuw vuurwerk

Route en overnachting

De Klashorst is een natuurkampeerterrein in Diffelen, dat op een kwartiertje rijden van zowel Ommen als Hardenberg ligt. Het heeft verwarmde sanitaire voorzieningen en het idyllische terrein is omringd door bossen. Uiteraard heeft het plekken voor zowel campers als tenten.

Vanaf Utrecht kun je het beste de A28 naar Zwolle volgen. Wanneer je Zwolle net gepasseerd bent, ga je er bij afslag 21 af om de N340 naar Ommen te volgen. Daarna volg je de N48 om op de N36 naar Mariënberg te komen. Voordat je Mariënberg in rijdt, ga je eraf bij afslag Diffelen, die je via een mooie slingerweg door de natuur naar De Klashorst brengt.

Oud en Nieuw 2017 aan de kust

Het mooie van de Nederlandse kust is dat het in elk seizoen een ideale locatie is om een paar dagen door te brengen en dus ook tijdens Oud en Nieuw! Er is genoeg te doen tijdens Oud en Nieuw in Scheveningen. Kijk bijvoorbeeld naar het aanbod van musea, theaters en allerlei andere activiteiten in de buurt. Het maakt deze badplaats een zeer geschikt toevluchtsoord om Oud en Nieuw te vieren aan de kust. Het strand geeft de gelegenheid om een strandwandeling te maken en na afloop kun je op de Scheveningse boulevard probleemloos wat uurtjes vertoeven. Met de tram ben je in een mum van tijd ook nog eens in het centrum van Den Haag waar verschillende kroegen livemuziek hebben georganiseerd of een ander themafeest houden. Dus: Wat te doen met Oud en Nieuw? Naar Scheveningen!
Tip: Elk jaar organiseert Scheveningen een gigantisch vreugdevuur op het strand, een van de grootste ter wereld!

 

wat te doen met oud en nieuw vreugdevuur


Route en overnachting

In ’s Gravenzande ligt de camping Vlugtenburg, die camperplaatsen vlakbij het strand heeft! Zo kan je (als je dapper genoeg bent) vanuit je camper de zee in springen voor een frisse Nieuwjaarsduik. Hier kun je een camper in de buurt huren. Om je Oud en Nieuw-avontuur zonder al te veel omwegen te beginnen, kun je vanaf Zwolle het beste de A28 volgen tot Utrecht. Vanaf Utrecht volg je vervolgens de A12 naar Den Haag. Volg je vanaf hier de A4, dan brengen de N211 en N213 je uiteindelijk naar ’s Gravenzande.

Wat te doen met Oud en Nieuw? Amsterdam!

Alhoewel je in Utrecht, Rotterdam, Eindhoven of al die andere prachtige steden in Nederland een fantastisch nieuw jaar kan beginnen, spant Amsterdam toch wel de kroon van de stadsvakanties én jaarwisselingen. De vraag “Wat te doen met Oud en Nieuw?” verdient het dan ook om beantwoord te worden met een stadsvakantie in Amsterdam als antwoord.
Het centrum van Amsterdam met het Leidsche Plein, de Dam en het Rembrandtplein barst van de gezellige kroegjes, clubs en cafés met livemuziek. Een aantal van deze gelegenheden organiseert ook een black tie feest. Zo kan je met stijl het nieuwe jaar in. Heb je geen zin om je te binden aan één plek? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om een kroegentocht te doen.

Maar niet alleen binnen is het feest. Ook op straat staan bier- en dranktenten om te voorzien in al je behoeftes. Ben je een fan van 80’s, 90’s en 00’s muziek? Dan heeft club Panama een New Year’s Eve-special met alleen maar dikke hits uit die tijd. En als je daar toch in de buurt bent, kan je om 00.00 uur naar buiten om op de Kop van Java te genieten van een gezamenlijk aftelmoment met een grote professionele vuurwerkshow als afsluiter!

 

wat te doen met oud en nieuw amsterdam

Route en overnachting Amsterdam

Amsterdam is vanuit elke hoek van Nederland goed te bereiken en staat al ver van tevoren goed aangegeven. Camperpark N205 en Camping Zeeburg bieden beide het hele jaar door camperplaatsen aan. Camperpark N205 ligt in de groene driehoek van Haarlemmermeer en Camping Zeeburg ligt in het westen van Amsterdam (naast de Indische Buurt). Beiden zijn goed te bereiken via de ringwegen van Amsterdam. Vanaf camping Zeeburg kun je het beste de trein naar het centrum nemen vanaf station Flevopark en vanaf Camperpark N205 doe je er goed aan om de Zuidangent te nemen, een lijnbus tussen Hoofddorp en Amsterdam.

Oudjaarsnacht in een camper

Het idee om Oud en Nieuw in een camper door te brengen is natuurlijk een beetje ongewoon, maar wel heel uniek. Een goede camperuitrusting zal je alleen maar helpen om er een onvergetelijke ervaring van te maken. Dus nadat we je vraag “Wat te doen met Oud en Nieuw?” hebben beantwoord met een aantal fantastische opties, is het misschien wel handig om wat te vertellen over hoe je je camper voorbereid op de winter.

Net als ‘gewone’ auto’s moeten campers ook voorbereid worden op de winter. Je wil natuurlijk niet het risico lopen om voor onaangename verassingen te staan. Hier volgt een lijstje met een van de belangrijkste uitrustingen:
– Winterbanden
– Geïsoleerd glas
– Verwarmde watertank en een afvalwatertank
– Dubbele vloer

Mocht je een camper willen huren? Monique, Lars, Sloop2, Freeminder en Glücksmobil zijn geschikt voor een winterreisje. Dit is slechts een selectie van de vele winterklare campers die je bij PaulCamper kunt vinden. Wat ook handig is aan een vakantie in een camper, is dat jouw hond gemakkelijk mee kan!

wat te doen met oud en nieuw

Oud en Nieuw vieren in een camper?

Over het algemeen verlenen de landelijke gebieden, de kust en de bosrijke gebieden van Nederland zich uitstekend om in een camper te overnachten. Ons artikel verteld je ook dat de vraag “Wat te doen met Oud en Nieuw?”, beantwoordt kan worden met een leuke stadstrip. We raden je dan ook aan om je toevlucht in de winterse natuur te combineren met een stadsvakantie. We wensen je een goede reis toe in het nieuwe jaar!

Deel deze post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.