Top 20 te gekke roadtrip songs voor onderweg

# Plaatsen ontdekken

Afgelopen weekend leek het wel lente! Maar we moeten nog even geduld hebben en dan ruikt alles weer naar weiden, bossen en natuurlijk naar roadtrips! Zoals iedereen weet, is zo’n roadtrip pas compleet met de juiste roadtrip-mix. Er zijn tal van songs, artiesten en genres die geschikt zijn voor zo’n muzieklijst. Vooral de individuele muzieksmaak van de verschillende passagiers kan zeer verschillend zijn. Dus hoe kies je de beste road trip songs? Enkele factoren zijn doorslaggevend:

Thema: Nummers die je het gevoel geven dat je op pad bent met je camper, zowel inhoudelijk als instrumentaal, zijn ongetwijfeld geschikt

Mix: Een goede mix maakt het verschil! Veelzijdigheid houdt de spanning in stand en maakt elke afspeellijst compleet

Zang-factor: Een roadtrip muzieklijst is pas echt geslaagd als je een paar keer hardop hebt meegezongen

 

Of je nu op reis gaat of een dagtocht maakt op de bonnefooi, onze roadtrip nummers zijn een waardige metgezel. Heb je geen camper in je bezit? Dan huur je er toch gewoon een via PaulCamper! Zo kan jij ook met de camper op pad en onderweg lekker luisteren naar je favoriete muzieklijst. Dus, graai die autosleutels uit je broekzak en haal je favoriete reisgenoot op. Laat de ramen zakken en zet de radio aan: Hier komen onze 20 te gekke roadtrip songs!

Top 20 te gekke roadtrip songs voor onderweg

Roadtrip liedjes over vrijheid tijdens het rijden

Born To Be Wild – Steppenwolf

Get your motor runnin’ – head out on the highway. Lookin’ for adventure – and whatever comes our wayyy’, zijn de eerste regels van dit klassieke rocknummer en vatten de sfeer van een roadtrip perfect samen. Niet voor niets werd het, het titelnummer van de cultfilm Easy Rider. Een ‘verplicht nummertje’ vinden wij, voor op elke roadtrip muzieklijst!

RoadTrippin – Red Hot Chilli Peppers

De Peppers hebben in het verleden keer op keer bewezen dat ze weten hoe ze roadtrip songs moeten schrijven. Hun album Californication onderstreept het gevoel van vrijheid en uitgestrektheid. Deze ongebruikelijke akoestische titel haalt het zonder twijfel tot onze roadtrip muzieklijst vanwege de ontspannen zomerse sfeer. Wij raden je dan ook  aan het volume lekker omhoog te gooien!

Shut Up and Drive – Rihanna

Rihanna’s repertoire omvat een ruime selectie van hits waarvan velen van jullie de tekst waarschijnlijk uit je hoofd kennen. Maar geen enkel Rihanna-nummer geeft je zoveel plezier en voldoening als Shut Up and Drive. Zelfs de meest doorgewinterde kampeerder, voelt zich met dit nummer galmend door de speakers, als een bestuurder van een blinkende sportwagen (oké, bijna dan!).

Ride Out – Kid Ink & Tyga feat. Wale, YG en Rich Homie Quan

‘The only way we know to go. We go ride on forever, we ride out together. Take over the street, that’s how we roll’, wordt gerapt in het refrein van dit roadtrip nummer. Rijden zonder tijdsdruk of concreet doel, dat is  waar het om gaat!

My Favourite Game – The Cardigans

Alleen al wegrijden met het intro van dit nummer door de speakers, is voldoende om de voet op het gaspedaal te duwen. Sommigen van jullie herkennen waarschijnlijk het nummer van Need for Speed. Het intro loopt ritmisch door de hele hit van de Zweedse indieband en draagt de karakteristieke Cardigans zang. Rijplezier gegarandeerd!

Drive My Car – The Beatles

Naast Ticket to Ride bieden de Fab Four verschillende waardevolle roadtrip liedjes aan. Met een knipoog naar het leven, doet dit nummer je zo veranderen van koers. Rijd de zon achterna, het avontuur tegemoet. Als de vier Britten zingen: ‘Baby, je kunt met mijn auto rijden en misschien houd ik van je’, kun je nauwelijks een glimlach onderdrukken.

 

Drei graue Ghettoblaster hängen an der Wand

Feel good roadtrip liedjes om mee te zingen

Hit The Road Jack – Ray Charles

Nog een klassieker onder de roadtrip songs. Het is bijna onmogelijk om stil te blijven zitten tijdens dit heerlijk levendige lied uit het jaar 1961, wanneer soullegende Ray Charles schreeuwt: ‘What you say?!’ Probeer het eens!

California – Phantom Planet

Bekend uit de succesvolle dramaserie The O.C.,- Californië, is deze aanstekelijke melodie nu de ideale roadtrip song. California, State of the Sun, Surfer en Hippie Bullis. Zelfs als je niet naar Californië gaat, kan het refrein ‘California, here we come!’ gemakkelijk worden aangepast aan je bestemming.

I’ll Be There For You – The Rembrands

Ook een lied bekend van een succesvolle tv-serie, inclusief de 90’s-nostalgie factor. Niet voor niets is het geschreven als titelnummer voor de wereldwijd bekende hitserie F.R.I.E.N.D.S., want I’ll be there for you is een van de mooiste nummers voor een roadtrip met… natuurlijk je beste vrienden!

I’m Gonna Be (500 Miles) – The Proclaimers

Het geheim van een goede catchy tune is vaak de eenvoud ervan. Dus dit roadtrip nummer van de Schotse Proclaimers krijgt het voor elkaar dat iedereen in de pub altijd meezingt. En, wat in de kroeg werkt, werkt ook in de auto! Maar…je bent gewaarschuwd. Het refrein: ‘I would walk 500 miles’ krijg je de rest van de dag waarschijnlijk niet meer uit je hoofd. Maar ach, wat maakt dat eigenlijk uit?

Carry On Wayward Son – Kansas

Dit liedje is een echte classic rock radio nummer gebleven en een signature song voor de band. Dit roadtrip nummer is uitgebracht als onderdeel van het vierde studioalbum genaamd Leftoverture uit het jaar 1976 van de band.

Wonderwall – Oasis

En dan is het eindelijk tijd voor een klassieker onder de romantische meezing nummers! Wonderwall is geen puur roadtrip nummer, maar het is nog steeds een prachtig nummer om mee te zingen. Het maakt niet uit of je met een groep van twee of meer bent, of juist alleen rijdt. Het is en blijft een steengoed nummer.

 

pilha de capas de discos de vinil de vários títulos

Sfeervolle roadtrip songs

Island In The Sun – Weezer

Deze hit van de indierockband Weezer is veel stiller dan je misschien gewend bent. De warme sfeer, overgebracht door de zang van Rivers Cuomo en de akoestische instrumentalisatie, doet ons denken aan zomerse dagen onder een heldere hemel. Ben je al op weg naar jouw ‘eiland in de zon?’ Let’s hit the road!

Fast Car – Tracy Chapman

Dit nummer schetst een geromantiseerde beeld van een snelle auto die de vrijheid tegemoet rijdt, richting de ‘City lights stretched out before us.’ Het wordt geschilderd door een prachtige stem en doet de problemen van de wereld snel vergeten. Tracy zingt op een prachtige melancholische manier over het verlangen van iemand die ervan droomt om naar een betere plek te reizen. Fast Car hoort zeker thuis in je roadtrip muzieklijst.

Where The Streets Have No Name – U2

Een zacht gefluister, opgevolgd door het geluid van een orgel en een minuutje gitaarspel en bas, begint Bono’s weemoedige zang. Net op het moment dat je camper of auto op snelheid komt. Met de regels ‘I want to run, I want to hide’ sluit U2 direct aan bij de ondertoon van Tracy Chapman’s lied.

Ho Hey – The Lumineers

De sfeer van dit semi-akoestische liefdeslied met achtergrondkoor splitst de wereld voor je in tweeën. Ook al gaat het nummer niet over autorijden, Ho Hey is een roadtrip song om mee te sympathiseren. Mee te leven. Misschien geniet je gewoon van de rust en stilte dat het nummer met zich meebrengt en ga je op in de muziek en de passerende omgeving.

Passenger – Iggy Pop

Na de weemoedige nummers is het tijd voor wat punk-impact. En zelfs Iggy, die doelloos met zijn auto door de straten rijdt, kan niet zonder reislust. Onderweg beschrijft hij de stedelijke silhouetten terwijl hij verder gaat: “En ik rijd, en ik rijd, en ik rijd, en ik rijd…”. Het voelt bijna alsof je met hem meerijdt. Kortom: het perfecte nummer voor onderweg!

Come Pick Me Up – Ryan Adams

In de film Elisabethtown helpt een roadtrip de jonge Drew om zichzelf te vinden. De soundtrack bevat ook Ryan Adam’s hartverscheurende en indrukwekkend gezongen ballad Come Pick Me Up, oorspronkelijk van zijn album Heartbreaker. Een roadtrip nummer voor iedereen die op zoek is.

Nightcall – Kavinsky & Lovefoxxx

Een goed nummer die niet te missen is binnen jouw roadtrip muzieklijst! Het nummer werd ook gebruikt in de soundtrack voor de film The Lincoln Lawyer.

Home – Edward Sharpe and The Magnetic Zeros

Op een gegeven moment komt zelfs de langste reis ten einde. Je bent verdrietig omdat je avontuurlijke reis weer voorbij is, maar je kijkt ook uit naar je familie en vrienden thuis. Dit is het moment waarop je aan de laatste te gekke roadtrip liedjes begint. Met dit fijne feel-good liefdeslied sluit je je roadtrip altijd goed af.

 

낮 동안 대시보드에 iPhone 6을 들고 있는 사람 손

PaulCamper’s Roadlist

En dat was onze afspeellijst van de top 20 te gekke roadtrip nummers! We weten dat deze lijst natuurlijk veel te kort is en geen recht doet aan de talloze grote artiesten en bands die eigenlijk ook op zo’n lijstje thuishoren. Dus voel je vrij het naar wens uit te breiden of te wijzigen. Nu alleen nog je droomcamper nodig? Huur via PaulCamper jouw ideale kampeervoertuig, zet deze playlist aan en rijdt het avontuur tegemoet!

Door middel van PaulCamper-Teamwork hebben wij deze ultieme muzieklijst voor jouw volgende roadtrip samengesteld. Met meezing liedjes, up-tempo hits maar ook reislustige klassiekers en rustige ballads. Dus, trap dat pedaal maar in en let’s hit the road, Jack! PaulCamper wenst je een goede reis!

 

Deel deze post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.