Meer geld verdienen met je camper – Tips voor succesvol verhuren

# Verhuurder tips

Hoe je meer geld met je camper verdient

Vandaag beantwoorden we een van de meest gestelde vragen uit onze community: Hoe kan ik meer geld verdienen met mijn camper? Om hier een antwoord op te geven, hebben we gekeken naar de beste verhuurders, data geanalyseerd, gesproken met “Superverhuurders” en op basis daarvan een gids samengesteld. Ready? Let’s go!

Het verhuren van een camper op PaulCamper is eenvoudig. Je uploadt foto’s van je camper, schrijft een korte introductietekst en deelt details over de functionaliteiten van je voertuig. Klinkt gemakkelijk? Dat klopt.

Maar er zijn redenen waarom sommige verhuurders meer verdienen aan hun camper dan anderen. Met slechts een paar tips en trucs kun je jouw advertentie opleuken, meer boekingen genereren en dus meer geld verdienen.

In dit artikel laten we je zien hoe. Lees de afzonderlijke delen en geef jezelf een paar minuten om aan je advertentie te werken. Wij doen de rest. Veel plezier bij het optimaliseren!

Foto’s zijn de troefkaart

Of het nu een VW, een Renault of een Mercedes is: ze zijn allemaal prachtig! Maar weet je wat het is als je een foto van een camper ziet en denkt: “Gaaf ding, maar waarom zo’n slechte foto? De eerste indruk is doorslaggevend! Als je je camper in het juiste licht wilt zetten, is dat niet zo moeilijk, je moet alleen op een paar kleine dingen letten. Wij garanderen je dat je versteld zult staan hoe je camper ineens van alle kanten schittert en zich van een heel andere kant laat zien.

Hier zijn 11 tips hoe je de beste foto’s van je camper kunt maken. 

tips camper verhuren paklijst

 

Vertel je verhaal

Hoe je mensen overtuigt met slechts een paar regels tekst

Elk geregistreerd voertuig op PaulCamper komt met een korte beschrijving. Deze regels vormen het hart van je advertentie, want ze spreken de huurder voor het eerst rechtstreeks aan en geven een inzicht in jouw persoon. Het komt vriendelijk over als je de tekst begint met een groet en een introductie van jezelf en de camper. Bijvoorbeeld, zoals dit:

Hallo, ik ben Chris, ik kom uit Amsterdam en ik verhuur mijn camper genaamd Bobby…

of

Beste campervrienden, wij Stephanie en Mark hebben enige tijd geleden onze droom vervuld en deze geweldige camper gekocht. Omdat hij liever buiten de omgeving verkent dan in de garage te wachten, zouden we hem graag verhuren aan andere mensen die geïnteresseerd zijn in kamperen…

Laten we verder gaan met basisregel nr. 1: Vertel een goed verhaal (trefwoord storytelling). De volgende voorbeelden kunnen dienen als inspiratie om je verhaal persoonlijker te maken.

Vertel waar je geweest ben met de camper

Laat je huurders weten waar je bent geweest met je geliefde voertuig, welke gedenkwaardige verhalen je hebt meegemaakt, of hoeveel energie je hebt gestoken in het verbouwen ervan. Bijvoorbeeld zoals dit:

1…Tijdens ons ouderschapsverlof hadden we de kans om enkele maanden door Europa te rijden. We reisden duizenden kilometers langs de Atlantische kust naar Portugal en terug…

2…Jamie is onze trouwe metgezel voor alle weekenduitstapjes in de bergen of aan het meer…

Vertel wat jouw camper of caravan uniek maakt

Over details gesproken. Denk aan de dingen die je het leukst vindt aan je camper. Wat onderscheidt jullie van andere kampeervoertuigen?

1…Onze camper is perfect uitgerust om zelfvoorzienend te reizen. Dat betekent dat je meerdere dagen in de natuur kunt doorbrengen. Het zonne-energiesysteem geeft je volledige vrijheid op het gebied van elektriciteit en met een volle watertank kun je zonder problemen 3-4 dagen op één plaats blijven…

2….Onze camper heeft een apart toilet en is voorzien van duurzame gebruiksvoorwerpen zoals chemievrij afwasmiddel, natuurzeep en biologisch afbreekbaar toiletvloeistof…

3….. Er is bergruimte onder het bed voor 2 surfplanken of een andere sportuitrusting. Bovendien kun je twee fietsen via het achterrek meenemen en de omgeving verkennen…

Let op de doelgroep

Als je schrijft, denk dan altijd aan je toekomstige huurders. Is het een jong stel, een klein gezin of een stel in de bloei van hun leven? Voor wie is je camper precies geschikt? Spreek deze doelgroep aan en geef ideeën over ruimte en plaatsen.

1…biedt de camper genoeg ruimte voor een groot gezin of een groep vrienden. Een vast tweepersoonsbed, een stapelbed en de tot slaapbank omgebouwde eettafel maken het mogelijk om met 6 personen comfortabel in de camper te slapen.

2…het bed is 140 x 190 en de stahoogte in het voertuig is 2 meter.

Laat weten dat vragen welkom zijn

Tot slot: schrijf in een paar persoonlijke woorden dat je blij bent met elk contactverzoek en dat je beschikbaar bent voor verdere vragen. Beantwoord de vragen altijd zo snel mogelijk om de responstijd en het responspercentage hoog te houden.

1…Voel je vrij om contact met mij op te nemen via PaulCamper op elk gewenst moment en eventuele verdere vragen te stellen. Ik kijk ernaar uit om van je te horen.

2…Voor verdere vragen staan wij altijd tot je beschikking – niet alleen vóór maar ook tijdens je vakantie.

En last but not least – verbeter je spelling. Zelfs als je schooljaren een paar jaar achter je liggen, zijn er met de technologie van vandaag geen excuses meer. Er zijn veel spellingprogramma’s die je tekst in een paar seconden gratis corrigeren. Wij kunnen je het Grammarly aanbevelen.

Veel plezier met het schrijven!

introductie schrijven tip 4

Betere beoordelingen

Krijg betere recensies met deze tips

Eerst het belangrijkste – nee, je kunt geen betere recensies kopen, ze zelf schrijven of klanten dwingen dit te doen. Er zijn eerlijkere manieren om je 5-sterren te verdienen en meer boekingen in de toekomst te genereren. Eigenlijk gaat het allemaal om communicatie. In de meeste gevallen schrijven huurders slechte recensies omdat ze geen informatie, hulp of onduidelijke instructies hebben gekregen. Wij hebben uit onze ervaringen een aantal tips opgesomd om veel sterren te krijgen:

Tip 1:

Voor het maken van een reservering, zal elke huurder je een bericht sturen met vragen over de camper en de beschikbaarheid. Antwoord altijd zo snel mogelijk en gebruik duidelijke en vriendelijke taal.

Tip 2:

Een goede tip is om een klein “handboek” of “logboek” te schrijven waarin alle belangrijke details worden samengevat. Het voordeel hiervan is dat het tijd bespaart bij de overdracht van de camper en het de huurder een gevoel van veiligheid geeft. Je hoeft dit handboek maar één keer te schrijven en dan kun je het gebruiken voor alle toekomstige verhuringen. Denk na over welke punten opgesomd kunnen worden. Hier zijn een paar voorbeelden:

– Je contactgegevens
– Speciale informatie over water, elektriciteit, gas, toilet en tanken
– Regels (roken, dieren, verzorging etc.)
– Bijzonderheden van je camper
–  Do’s en Don’ts in de bus.

Tip 3:

Neem de tijd voor de persoonlijke overdracht en wees altijd beschikbaar voor vragen of hulp (bijvoorbeeld via Whatsapp). Niemand kent de camper beter dan jij. 

Tip 4:

Verras je huurder met een klein gebaar. Geef bijvoorbeeld een fles wijn of chocolade mee op reis – dat doet geen pijn in de portemonnee, maar zorgt wel voor een goed humeur, een betere rating en meer boekingen.

Tip 5:

Vraag om een beoordeling. Nadat alles is gedaan en positief is, kun je de huurders natuurlijk om een eventuele beoordeling vragen. Wees proactief en vraag of ze tevreden waren over de camper en je communicatie. Als er iets negatiefs wordt gezegd, bedank hen dan voor het delen van hun mening en probeer het de volgende keer beter te doen of een oplossing te vinden. 

tip 5 reageer op huurders

Reageer op potentiële huurders

Hoe sneller te reageren en meer vertrouwen te creëren.

De reactiegraad en de reactietijd geven aan hoe vaak en snel je op potentiële huurders reageert. Beide worden berekend op basis van je reactietijd en reactiepercentage. Dit geeft de huurders een beter idee van hoe lang het zal duren voor zij een antwoord krijgen en geeft hen meteen een positief gevoel wanneer zij hiermee rekening houden. Beide waarden zijn te vinden onder de ratings in je camperprofiel.

Hoe worden de reactiegraad en de reactietijd berekend?

De reactiegraad of het responspercentage is het percentage van alle vragen van huurders waarop je de afgelopen 30 dagen binnen 48 uur hebt geantwoord. Alleen de eerste reactie op een nieuwe aanvraag wordt geteld. De responstijd is de gemiddelde tijd waarin je op alle vragen van de laatste 30 dagen hebt geantwoord. Om punten te scoren bij je huurders met een goede reactiegraad en -tijd, is de berekening gebaseerd op ten minste 10 events van de laatste 30 dagen.

omgaan met slechte recensies

Omgaan met slechte recensies

Hoe slechte beoordelingen te vermijden en ervan te leren

Je hebt een slechte beoordeling gekregen? Je hoeft je niet meteen zorgen te maken. We zullen in een paar woorden uitleggen hoe een beoordeling gemaakt wordt en hoe je met een slechte beoordeling omgaat.

Hoe werkt de beoordeling?

Zowel verhuurders als huurders kunnen 24 uur na een voltooide boeking (d.w.z. na de reis) een beoordeling achterlaten. Als een beoordeling van twee sterren of minder is ingediend, ontvangt de Customer Support van PaulCamper hier informatie over in de vorm van een e-mail. Een medewerker controleert en beoordeelt de beoordeling op objectiviteit en mogelijke beledigingen. Als aan de voorwaarden voor publicatie is voldaan (feitelijk en vrij van misbruik), wordt de beoordeling gepubliceerd (de verhuurder ontvangt onmiddellijk een kennisgeving per e-mail).

Hoe kan ik omgaan met een slechte beoordeling?

In de eerste plaats bevelen wij rechtstreeks contact met de huurder aan. Een gezamenlijke opheldering van de feiten kan ertoe leiden dat de huurder de rating wijzigt of verwijdert. Als je niet tot overeenstemming kunt komen, heb je natuurlijk altijd het recht om een verklaring af te leggen, die direct onder de beoordeling wordt weergegeven. Om dit te doen, vragen wij je contact op te nemen met de klantenservice. Het is altijd een goed idee om zo eerlijk mogelijk te zijn in je verklaring. Er kan altijd iets misgaan en hoe feitelijker en inzichtelijker je antwoord is, hoe meer vertrouwen je zult wekken bij de andere huurders. De verklaring of het antwoord bewijst dat dit een uitzonderlijke situatie was en simpelweg kon gebeuren. Dit schept op zijn beurt meer vertrouwen in de community.

camper verhuren tips paulcamper

Kleine dingen maken het verschil

Kleine tips – groot effect

Zoals altijd in het leven, spelen kleine dingen een grote rol. Naast goede foto’s, een inhoudelijke tekst en een paar andere basics, zijn er veel kleine dingen waar je zelf niet altijd aan denkt. Vanuit onze ervaring kunnen we nog vier kleine tips meegeven die je profiel en je advertentie positief zullen optimaliseren.

Profiel foto

Neem drie minuten de tijd en klik door een paar advertenties in de PaulCamper community. Je zult zien dat bij elke advertentie je ogen blijven hangen op de profielfoto of dat je zelfs het profiel van de verhuurder opent. Uit onze gegevensanalyse blijkt dat de profielen zeer belangrijk zijn voor de huurders. De foto speelt hier natuurlijk een grote rol. Wees er dus van bewust dat een natuurlijke en vriendelijke foto het vertrouwen kan vergroten.

Vriendelijke annulering

Met vriendelijke annulering heb je als verhuurder de mogelijkheid om je huurders tegemoet te komen in geval van een noodzakelijke annulering. Als je huurder door geldige redenen of Corona niet kan reizen, krijgt hij of zij 85% van de huurprijs terug. Deze functie is erg populair onder huurders op PaulCamper en is goed ontvangen door onze community. Bovendien wordt je advertentie in het overzicht gemarkeerd met een blauwe badge (zie afbeelding).

Als je de vriendelijke annulering wilt aanzetten, kun je deze op elk moment in je profiel wijzigen. Hoe de “vriendelijke annulering” precies werkt en in welke gevallen zij geldig is, kun je hier vinden:

 

Wat is de “vriendelijke annulering”?

Welke voorwaarden gelden voor een vriendelijke annulering?

Uitrusting en de PaulCamper belofte

Als je je camper via ons huurt, houd er dan rekening mee dat een deel van de PaulCamper Belofte bestaat uit het verstrekken van de essentiële basisuitrusting – van gasvoorraden tot pannen voor de huurders. De uitrusting bestaat uit servies, diverse meubelen, een gevulde gasfles en al het andere wat je nodig acht voor een succesvolle camperreis. Denk er ook aan dat achtergelaten voedsel in het kampeervoertuig door je huurders kan worden gebruikt. Vergeet niet dat je huurders eigenlijk het liefst willen instappen en wegwezen – als je dit vergemakkelijkt vergroot je je huur succes.  Verhuur je jouw camper ook in de winter, zorg er dan voor dat hij winterklaar is gemaakt voordat een verhuurder ermee op pad gaat.

spelregels paulcamper

Do’s en Don’ts

De PaulCamper etiquette gids. De regels van het spel voor respect en vertrouwen

“De beste manier om een vriend te hebben is er zelf een te zijn”, zei de Amerikaanse dichter Ralph Waldo Emerson ooit. En ook de PaulCamper-community functioneert volgens dit motto: we hebben waarden die ons verbinden, regels die ons helpen, verbintenissen die we nakomen. We geven elkaar respect en vertrouwen. We behandelen elkaar als vrienden. Omdat we dezelfde passie delen en cultiveren: Campers.

 

  Camper verhuren

 

 

Deel deze post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.