Tips bij verkopen camper

# Camping

De zomer is voorbij – tips bij het verkopen van je camper

Vandaag bespreken we belangrijke overwegingen, die nuttig kunnen zijn bij het verkopen van je camper en je helpen fouten te voorkomen.
Het is weer zover: de zomer is voorbij en de herfst laat haar bonte herfstkleuren zien. Voor jou is het einde van het kampeerseizoen in zicht. Je vraag je af hoe vaak je werkelijk met je camper op reis bent gegaan. Wat heeft het onderhoud je dit jaar gekost? Twijfel je of je jouw geliefde vakantie-voertuig zult verkopen? Het kan ontzettend lastig zijn om je camper los te laten. Jullie hebben samen veel mooie momenten beleefd.

Geen paniek. Dit artikel beschrijft waar je – als particuliere verkoper – aan moet denken. Bovendien vertellen we, hoe je jouw camper kostendekkend kunt behouden.

 

gele camper, buiten

 

De meest voorkomende redenen voor de camper verkoop

De kostenfactor speelt vaak de belangrijkste rol. Kamperen is vrij gunstig, echter kost het onderhoud van een camper jaarlijks toch een paar duizend euro’s. Ook een gezinsuitbreiding en een wens voor een kleinere of grotere auto zijn goede redenen voor de verkoop.

Stel een uitgavenoverzicht op. Zo krijg je een beeld of een verkoop loont of dat je de kosten kunt compenseren met een particuliere verhuur van je camper.


De belangrijkste kostenposten van je camper in een overzicht

 • Motorrijtuigenbelasting
 • Camperverzekering
 • Kosten standplaats
 • APK
 • Reparatiekosten
 • Camperonderdelen
 • Opslag winter- en zomerbanden

 

De lijst moet je uiteraard aanpassen aan je eigen unieke camper.

 

Tip camper verkopen: wanneer je jouw ruime alkoof tegen een plaatsbesparende kampeerbus wilt ruilen of van plan bent een gezinsauto te kopen en daarvoor je knusse integraal te verkopen, stel je een kostenoverzicht op zodat je beide voertuigen kunt vergelijken.

 

rekenmachine, tips bij verkoop camper

 

Een gebruikte camper verkopen – waar moet je op letten?

Veel kampeerliefhebbers denken over de verkoop van de camper na, maar weten niet precies hoe ze te werk moeten gaan. Online bestaan meerdere portalen voor de verkoop van gebruikte auto’s, maar hoe bereik je het beste resultaat en vermijd je valstrikken?

Voordat je je geliefde camper loslaat, stel jezelf de volgende vragen:

 • Waarom wil ik mijn camper verkopen?
 • Aan wie wil ik mijn camper verkopen: particuliere persoon of autohandelaar?
 • In welke toestand verkoop ik mijn camper?
 • Welke prijs wil ik ontvangen?
 • Kan ik me het verhuren van mijn camper voorstellen?

 

Tip camper verkopen: de antwoorden kun je als basis voor je verkoopadvertentie gebruiken. Hoe nauwkeuriger je antwoord, hoe specifieker de advertentie.

 

herfsttraat, camper

 

Verkoop van gebruikt voertuig  aan particulier persoon of autohandelaar?

Het verkopen aan een autohandelaar heeft als voordeel dat je snel je geld ontvangt. Tegelijkertijd bieden ze je diverse diensten aan, zoals de overname van de garantie. In de regel betaalt een handelaar voor je gebruikte camper een prijs die lager is dan je hebt gehoopt.

Verkoop je jouw kampeervoertuig particulier? Dan ligt je winst vaak hoger, evenals je eigen inzet. Om irritaties te vermijden, adviseren we je de toestand van je gebruikte camper nauwkeurig te onderzoeken. Schrijf een positieve, informatieve en betrouwbare advertentietekst. Voorzie de advertentie van foto’s en eventueel van een video. Noteer alle specificaties en benadruk de unieke eigenschappen van je camper. Vermeld je contactgegevens en zorg dat je bereikbaar bent.

 

Tip camper verkopen – of verhuren: wanneer je vreest dat de kans op verkoop van je alkoof laag is, omdat hij al vele avonturen heeft beleefd, of je denkt dat niemand je hippe zelf omgebouwde camper wil kopen: verhuur je camper! Veel kampeerliefhebbers zonder eigen voertuig zoeken campers met een verhaal en charisma.

 

blauw busje

 

Camper succesvol te koop aanbieden

Voor de verkoop van gebruikte voertuigen vind je online ontelbare verkoop portalen. Online kun je gebruik maken van de grotere portalen, bijvoorbeeld Autoscout24.nl of CampersCaravans.nl.  Wil je jouw camper verhuren? Dan kun je bij een online camper-sharing platform, zoals PaulCamper  een camper profiel aanmaken.

 

Het is vaak ook handig, een verkoopadvertentie voor je camper te plaatsen in een vaktijdschrift. En vergeet een advertentiesite zoals Marktplaats niet: een rubrieksadvertentie plaatsen is vaak gratis. Net zoals een te koop bord op je camper. Wie weet, loopt die ene geïnteresseerde koper zomaar voorbij.

 

Tip: camper verkopen of verhuren – voor beiden geldt: neem de tijd voor het schrijven van een goede omschrijving van je camper. Hoe nauwkeuriger je omschrijving, des te succesvoller bereik je geïnteresseerde huurders of kopers. Naast een goede serie foto’s – waarbij je je camper van alle kanten fotografeert – voeg je alle relevante informatie gedetailleerd toe aan je advertentie. Gepoetst, opgeruimd en bij daglicht maak je de mooiste foto’s van je camper.

 

camper in de natuur, meer, blauwe lucht

Veiligheid voor de camper – Koop en verhuur tweedehands camper

Als particuliere verkoper is het, bij de verkoop van je camper, raadzaam uitsluitend betaling in cash te accepteren. Op het moment van verkoop kun je met de koper naar de bank gaan en daar het briefgeld laten controleren.

Sharing platformen waar je je camper kunt verhuren, gebruiken een elektronisch betaalsysteem dat zo is ingericht dat zowel huurder als verhuurder beschermd zijn. Als verhuurder ontvang je hierdoor je verdiensten automatisch en zonder rompslomp op je rekening.

 

Tip camper verkopen of verhuren: evenals een autohandelaar voor de verkoop, biedt een professionele camperverhuur de nodige voordelen boven verhuur in eigen beheer. De speciale aanvullende verzekering die verhuur dekt en het veilige betaalsysteem maken het verhuren nog eenvoudiger. Bovendien zijn de kosten voor de promotie van je camper in vergelijking laag.

 

betaalmiddelen, tips bij camper verkoop

 

Camper particulier verhuren – een lonend alternatief?

Je bent nog niet overtuigd dat je je reisbegeleider wil verkopen? Deel dan je vakantie voertuig met andere kampeerliefhebbers en verdien daar ook nog eens geld mee. In plaats van je camper in een dure stalling te stallen, kun je je camper bij PaulCamper aan andere reislustigen verhuren.

Tip camper verkopen: Wanneer je je camper verhuurt in plaats van verkoopt, kun je in een jaar zo’n € 5375 verdienen. Op de lange termijn verdien je met het verhuren meer geld dan met de verkoop van je gebruikte camper.

 

sharing is caring

 

Wat is PaulCamper eigenlijk?

Sharing is caring en delen brengt vreugde. Het sharing platform brengt particuliere camper bezitters en kampeerliefhebbers, die dromen van een reis met een voertuig zoals dat van jou,  samen.

Je bepaalt natuurlijk altijd zelf hoe vaak en lang – of hoe weinig en kort – je je camper wilt verhuren. De prijs per nacht leg je ook zelf vast. Alles zonder stress.

Het team van PaulCamper is er om je op weg te helpen. Ze zijn allemaal gek op campers, campings en reizen en brengen mensen graag bij elkaar. Ze weten wat daarbij belangrijk is en ondersteunen je persoonlijk bij vragen en problemen.

Tip camper verkopen: camper verkopen is van gisteren. Probeer het verhuren gewoon eens uit en geniet zelf ook nog van avonturen met je geliefde camper. Hier maak je eenvoudig een camperprofiel aan.

 

PaulCamper community

 

Deel deze post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.