De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend

# Plaatsen ontdekken

In Nederland hebben we eigenlijk geen echte paasvakantie meer. Sinds een aantal jaar hebben de scholen in plaats daarvan een aantal weken later meivakantie. Maar het Paasweekend blijft natuurlijk wel een lang weekend vrij. Van Goede Vrijdag tot Paasmaandag is het Paasweekend. En vier dagen vrij is genoeg om er lekker tussenuit te gaan! Wij hebben de beste bestemmingen voor een Paasvakantie met de camper voor je uitgezocht. Daarbij geven we tips over wat mee te nemen én wat er te doen is in het Paasweekend.

De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend
De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend

Huur een camper die beschikbaar is tijdens het lange Paasweekend

 

Naar onze voertuigen

 


 

Kamperen in de Paasweekend

 

Dit jaar valt Pasen redelijk laat. Van 7 t/m 10 april is het Paasweekend. In de tweede week van april is de lente al aardig onderweg. De zomertijd is ingegaan en de natuur is hard aan het werk om uit zijn winterrust te komen. Er worden veel dieren geboren, de natuur komt tot bloei en ook mensen gaan in deze prachtige tijd weer meer naar buiten. Let wel op: “april doet wat hij wil”, dus zorg dat je op alle soorten weer voorbereid bent! Zeker als je er met de camper op uit gaat is dit erg belangrijk.

Neem een dikke trui mee en een regenjas maar ook een korte broek en je zonnebril. Het dragen van laagjes is handig, zo kun je gedurende de dag wat extra’s aan- of uittrekken. ’s Avonds kan het nog goed koud worden en dat voel je ’s ochtends ook, daar wil je natuurlijk op voorbereid zijn.

De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend
De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend

Waar naartoe?

 

In april komt de lente goed op gang, iedereen leeft op door langere dagen en meer zonne-uren. Er worden dan ook veel activiteiten georganiseerd. Denk aan markten, festivals en allerlei kinderactiviteiten. Zeker in het Paasweekend is er van alles te beleven. We hebben enkele evenementen die een bezoek waard zijn uitgelicht en daar mooie campings bij gevonden. Ook hebben we een aantal campings voor je uitgezocht waar je naartoe kunt als je juist even de rust op wil zoeken. Zo maak je er zelf een echte Paasvakantie van!

Lammetjes op Texel

 

Pasen staat in het teken van nieuw leven en dat is overal in de natuur te zien. Wil je met dat nieuwe leven kennismaken? Ga dan naar Texel. Op Texel wonen net zoveel schapen als mensen! De lente is de leukste tijd van het jaar om naar Texel te reizen, omdat er dan enorm veel kleine lammetjes rondlopen. Stap op de fiets en volg (een stukje van) de 35 km lange lammetjesroute. Bij veel boerderijen mag je met de kinderen de wei in om de lammetjes te aaien en met ze te spelen.

 Ook krijg je soms de kans om ze de fles te geven. Op Tweede Paasdag wordt er een lammetjes wandeltocht georganiseerd waar je aan verschillende afstanden (5km tot 40km) mee kunt doen. Naast lammetjes kun je genieten van de tot bloei komende natuur, de eerste warme zonnestralen en de heerlijke stranden op het eiland. Zo maak je van Pasen een echte Paasvakantie!

De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend
De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend
Kamperen op Texel in de Paasvakantie

 

Camping Woud: Wildkamperen mag niet op Texel, maar dit is een prima alternatief. Camping Woud ligt middenin het National Park Duinen op Texel en aan de lammetjesroute. Daar komt bij dat er dit seizoen een heel nieuw camperterrein opent. Dat wil je natuurlijk uitproberen. Elke standplaats heeft een aansluiting voor elektriciteit, water en waterafvoer. Er is een schoon en verwarmd sanitair gebouw aanwezig. Verder is er vooral rust, ruimte en natuur op je heen. Hoor de vogeltjes fluiten en geniet van het buitenleven!

Camping De Krim: Een grote familiecamping met een enorm aantal faciliteiten. Zo is er een binnen- en buitenzwembad, een indoor speelparadijs, een fitness ruimte, een midgetgolf baan en een groot aanbod horeca gelegenheden. Ook vind je er een supermarkt, een klimpark en een bowlingbaan. De sanitaire faciliteiten zijn modern en schoon. Er is een activiteitenprogramma voor jong en oud. Op deze camping verveel je je nooit, je zou zo de hele paasvakantie op de camping kunnen blijven. Maar het is zeker aan te raden om ook de omgeving te ontdekken. De camping ligt dicht bij het strand en bos en er is veel te zien en te doen, zeker in het voorjaar.

Paasweekend in Nederland – Paasmarkt bezoeken

 

Het Paasweekend is voor veel markten de start van het marktseizoen. De marktkooplieden zijn in opperste stemming, en dat geldt ook al snel voor jou, wanneer je zo’n markt bezoekt. Door het hele land worden Paasmarkten georganiseerd. De eerste al op Goede Vrijdag, maar de meeste toch op Tweede Paasdag.

De grootste bloemen- en plantenmarkt van Noord Nederland vindt in Groningen op Goede Vrijdag plaats. Tevens kun je genieten van verschillende optredens en andere activiteiten. De bloemenjaarmarkt trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers en heeft meer dan honderd kramen met bloemen- en planten. Van de geuren en kleuren krijg je ongetwijfeld een heerlijk lentegevoel!

De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend
De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend

De Paasmarkt in Panningen is de grootse Paasmarkt van het land met meer dan 400 marktkramen. Je kunt hier heerlijk rondstruinen en naar hartenlust shoppen. Zorg dat je goede schoenen aantrekt want de markt strekt zich over 3km uit. Er komen jaarlijks meer dan 30.000 bezoekers op deze mega jaarmarkt af. Er zijn diverse horecakramen waar je even uit kunt rusten en kan genieten van de gezellige omgeving.

Kamperen rond Groningen in de Paasvakantie

 

Camping Stadspark Groningen: Deze camping is, zoals de naam al zegt, gelegen in het stadspark van Groningen. Dichterbij het stadscentrum kun je niet kamperen. De camping beschikt over 50 standplaatsen met elektriciteitsaansluiting voor campers. Er zijn twee goed onderhouden sanitair gebouwen, een restaurant, een snackbar en een receptie. Alles wat je verder nodig hebt ligt op nog geen 3.5km afstand, in het stadscentrum.

Natuurkampeerterrein De Rode Kapschuur: Deze camping beschikt over 15 ruime kampeerplekken. 12 hebben elektra. Hier draait het vooral om rust en genieten van de natuur. Keer terug naar de eenvoud en geniet van het Gronings landschap vanonder je luifel. Om op deze camping te mogen kamperen heb je een Natuurkampeerkaart nodig. Die kun je ook ter plekke aanschaffen.

De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend
De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend
Kamperen rond Panningen in de Paasvakantie

 

Recreatiepark Beringerzand: “Dé kindercamping in Limburg” staat er groot op de website. En je snapt al snel waarom: aan voorzieningen en activiteiten geen gebrek. De veldjes worden zelfs ingedeeld om de leeftijd van de kinderen, zodat die snel vrienden maken. Er is een binnen- en een buitenzwembad met verschillende glijbanen, grote binnen- en buitenspeelparken, een uitgebreid animatieprogramma en er worden talloze activiteiten georganiseerd. De camping heeft 34 camperplaatsen die allemaal zijn voorzien van stroom en water.

Camping Hanssenhof: Een mooie, verzorgde camping aan de rand van het bos. Natuur en rust staan hier centraal, hier kom je echt om even heerlijk bij te komen. Maar ook om mensen te ontmoeten en een oudhollands gezelschapspelletje te spelen. Alles vertraagd, op z’n gemak: een echt Paasvakantie gevoel. Het sanitair gebouw is modern, verwarmd en schoon.

Paasweekend in Nederland – Bezoek een festival

 

Het paasweekend zit vol festivals voor groot en klein en voor jong en oud. Een festival bezoeken tijdens het paasweekend is een goede manier om van het warmer wordende weer te genieten, vrienden te ontmoeten en de lente te vieren.

Paaspop Schijndel is een driedaags festival dat ieder jaar in het Paasweekend wordt gehouden. Het wordt gezien als de opener van het festivalseizoen. Jaarlijks trekt het meer dan 90.000 bezoekers. Er zijn vele stages met allen hun eigen muzieksoorten. Di-rect, Armin van Buuren, Hermes House Band maar ook Jody Bernal, Limp Bizkit en Mr Polska vindt je hier. In totaal treden er 93 artiesten op. Dit maakt Paaspop voor een heel divers publiek aantrekkelijk.

 

Het Noord-Hollands Oldtimer festival is nog zo’n klassieker. Al zo’n 30 jaar, ieder jaar op 1e en 2e Paasdag wordt dit festival georganiseerd in Venhuizen. Je vindt hier 12.000 m² overdekt oldtimerplezier. Dit is voor liefhebbers van oude auto’s (en campers) echt een geweldige ontmoeting. Er zijn natuurlijk auto’s te bewonderen, maar ook motoren en trucks staan tentoongesteld. Er zijn marktkramen met miniaturen, kleding en andere snuisterijen. Ook is er een entertainment programma met live muziek en dans. We beloven je: je kijkt je ogen uit!

De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend
De mooiste reisbestemmingen in Nederland voor het paasweekend
Kamperen rond Paaspop in de Paasvakantie

 

Camping Paradise City: hier parkeer je de camper wanneer je Paaspop bezoekt. Het kampeerterrein behorend bij het festival is een klein dorp waarin je in alle gemakken en luxe voorzien wordt. Er is een zwembad, een campingwinkel, genoeg sanitair en natuurlijk kun je de afterparty hier vinden. Écht festival, maar wel in jouw camper!

 

Kamperen rond Venhuizen in de Paasvakantie

 

Minicamper De Kampeertuin: Op deze camping met 25 standplaatsen gelegen op een oude boomgaard wordt je omringt door Perenbomen en talloze bloemen en planten. Het is een prachtige, rustige camping met goede sanitaire voorzieningen en elektra- en wateraansluitingen bij iedere standplaats. Hier kom je echt tot rust tijdens de Paasvakantie.

De paasvakantie: een lang weekend weg

 

Naast bovenstaande, worden er nog talloze andere activiteiten georganiseerd in het Paasweekend. Denk aan kermissen, andere markten, festivals en natuurlijk de Paasvuren. Maar het lange weekend leent zich ook om juist even de rust op te zoeken. Stap dan in je camper en rij juist weg van alle activiteiten en drukte van het dagelijks leven. Wat je ook gaat doen tijdens Pasen, we hopen dat je het lange weekend goed benut en wensen je een fijn Pasen toe!

Deel deze post
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.