Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper

# Plaatsen ontdekken

De combinatie van oud & nieuw vieren en met de camper weg in Nederland is misschien niet veel voorkomend. Maar daar moet verandering in komen, want met de camper op pad tijdens Oud & Nieuw is om verschillende redenen een heel goed idee! Dit zijn onze favoriete Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland.

Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper
Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper

Oud & Nieuw bestemmingen –  Winterkamperen

 

Kamperen in de winter wordt steeds populairder. Dat snappen wij heel goed. Het is heerlijk rustig op de campings: vaak heb je het hele veld voor jezelf alleen. En als er andere mensen zijn, zijn dat vaak mensen met dezelfde mindset. Als je wilt, kun je dus snel vrienden maken.

In de winter met de camper weg betekent vaak van rust, ruimte en natuur genieten. Doordat er minder mensen zijn, kun je ook meer dieren spotten. Zij komen vaker tevoorschijn in minder drukke periodes. Zo heeft met de camper weg in de winter veel voordelen.

Van alle campings in Nederland is 90% in de winter gesloten. Als het gaat om winterkamperen kun je dus beter voorbereid op pad gaan, anders is de kans groot dat je voor een dichte slagboom staat. Sommige campings blijven alleen open voor campers en chalets. Hier is het dan ook veel rustiger als in het hoogseizoen. Zo’n 200 campings in heel Nederland zijn wel het gehele jaar geopend. Daarbij blijven door de toename van winterkampeerders steeds meer campings het hele jaar open.

Huur een camper voor de winter

Bij paulcamper.nl vind je een grote selectie van winterklare campers en caravans die door onze ervaren verhuurders worde aangeboden. Voer gewoon je vertrekpunt en gewenste reisperiode in om alle beschikbare voertuigen te zien:

 

Nu camper huren

Oud & Nieuw bestemmingen

 

Oud & Nieuw is ieder jaar weer een bijzonder moment. We verlaten het ene jaar en verwelkomen het volgende. Meestal wordt dit gevierd bij mensen thuis met oliebollen, aftellen en champagne. Of in een club of discotheek, waar het feest al vroeg begint en tot in de late uurtjes duurt. Altijd is er vuurwerk.

Misschien heb je de afgelopen jaren zelf ook op deze manier Oud & Nieuw gevierd en wil je eens iets totaal anders. Wellicht wil je wel gezellig Oud & Nieuw vieren met je gezin, maar dan in een heel andere omgeving. Of misschien ben je op zoek naar een keer ‘niets of niemand’ om je heen tijdens Oud & Nieuw.

We hebben de beste Oud & Nieuw camperbestemmingen in Nederland voor je op een rij gezet. 3 plekken waar je naartoe kunt als je behoefte hebt aan rust, stilte en reflectie. Ook 3 plekken waar je naartoe kunt als je zin hebt in gezelligheid en activiteit met je gezin of vrienden.

Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper
Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper

Waar kamperen in rust en stilte met Oud & Nieuw?

Één van de belangrijkste redenen voor mensen om rust op te zoeken tijdens Oud & Nieuw, zijn huisdieren die erg bang zijn voor voorwerk. Vaak denken mensen dan rust te zoeken in de achterhoek. Helaas lijdt dit vaak tot teleurstelling, omdat carbid schieten daar een traditie is die men al te graag in stand houdt. Dit betekent niet dat er geen rust te vinden is, maar het is wel iets om rekening mee te houden wanneer je een camping zoekt.

Camperplaats IndeVerte, Lottum, Limburg

 

De locatie van deze camperplaats is heel erg fijn als je een viervoeter hebt die bang is voor vuurwerk of als je zelf graag rust om je heen hebt. Je bent voor Nederlandse begrippen redelijk ver van de bewoonde wereld vandaan: de camperplaats ligt in het buitengebied en is geheel vuurwerk vrij. Ook geeft de website aan dat het hier minder geschikt is voor kinderen omdat er geen faciliteiten voor hen zijn. Iedereen die hier komt, komt voor zijn of haar rust.

De omgeving is prachtig. Je kunt genieten van de natuur van Horst aan de Maas tijdens een wandeling of fietstocht. Als je wilt kun je je aansluiten bij gezamenlijke wandelingen of samen eten. Maar als je je liever niet aansluit, is dat natuurlijk ook prima. Geniet van een ontspannen Oud & Nieuw in alle rust.

 

Naar de camping

Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper
Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper

Camping Loodsmansduin, Texel, Noord-Holland

 

Misschien een beetje een open deur, maar de Waddeneilanden zijn altijd goed als je rust zoekt, zo ook rond Oud & Nieuw. Een vuurwerkvrije camping op één van de Waddeneilanden brengt daarom bijna gegarandeerd stilte en ontspanning met zich mee. Hier kun je te midden van de natuur en de elementen echt even de tijd nemen voor reflectie en je opmaken voor het nieuwe jaar.

Normaliter heeft deze camping veel faciliteiten voor kinderen maar in de winter zijn de meeste gesloten. Daarom is het er ’s winters rustig en lekker stil. De camperplaatsen liggen in de duinen, die zorgen voor beschutting en privacy. Honden zijn van harte welkom. De sanitaire faciliteiten zijn modern, verwarmd en schoon.

Geniet van de vrijheid van je camper en vier Oud & Nieuw in de rust van de natuur op de Wadden.

 

Naar de camping

Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper
Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper

Oud & Nieuw bestemmingen – “Off-grid”

 

Hoewel in Nederland vrijwel niet toegestaan, is ‘Off-grid’ met de camper misschien wel de beste optie als je echt even niets of niemand om je heen wil. De dichts bij komende legale optie is een camperplaats. Dit zijn soms alleen maar een paar parkeerplaatsen, zonder faciliteiten. Sommige zijn iets luxer en hebben elektriciteitsaansluitingen.

Op camperplaatsen mogen alleen campers staan en dan vaak niet langer dan een paar dagen. Maar ze zijn goedkoop, en als je een camperplaats op een afgelegen gebied uitzoekt, heerlijk rustig. Kijk eens in Friesland, Groningen of Zeeland, en dan het liefst zo ver mogelijk van de steden vandaan.

Wil je toch een paar faciliteiten, dan zijn de wintercampings van Staatsbosbeheer misschien een goede optie om met je camper heen te gaan. Hier kun je heerlijk rustig Oud & Nieuw vieren.

 

Naar de camping

Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper
Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper

Waar kamperen voor gezelligheid en activiteit met Oud & Nieuw?

 

Grotere campings, of campings die onderdeel zijn van een grote organisatie, hebben vaak een hele verzameling aan faciliteiten en activiteiten. Het is handig om na te gaan of deze ook in de winter geopend zijn. Campings met een binnenzwembad zijn natuurlijk aantrekkelijk in de winter. Er zijn veel campings met een arrangement rond Oud & Nieuw. In deze arrangementen zitten bijvoorbeeld verschillende activiteiten, diners en live muziek.

Julianahoeve camping & beachresort, Renesse, Zeeland

 

Dit is de perfecte locatie voor gezelligheid en familietijd. Je bent heel dichtbij het strand, dus je kunt heerlijk uitwaaien. Renesse is altijd gezellig, vooral rond de feestdagen. Hier wordt Oud & Nieuw echt gevierd, je kunt dus rekenen op een goed feest.

De camping zelf heeft een overdekt zwembad waar jong en oud heerlijk kunnen zwemmen. Ook zijn er sauna’s, een bubbelbad en andere wellness faciliteiten. Voor de kinderen is er een indoor speeltuin en vele buitenactiviteiten. Er zijn verschillende restaurants aanwezig voor als je een keertje niet wilt koken.

Er zijn speciale Oud & Nieuw arrangementen en aanbiedingen, dus de oliebollen en de champagne hoef je niet te missen!

Hier kun je in de winter prima heen met je camper. De plaatsen zijn groot, de sanitaire voorzieningen zijn luxe en verwarmd, er is bijna overal elektriciteit zodat de kachel kan branden en als je het écht koud hebt, zijn er genoeg binnen activiteiten om op te warmen. Hier ben je dus van alle gemakken voorzien en kun je heerlijk genieten van “quality time” met Oud & Nieuw.

 

Naar de camping

Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper
Oud & Nieuw bestemmingen in Nederland met de camper

Oud & Nieuw bestemmingen – Marveld recreatie, Groenlo, Gelderland

 

Op deze camping in de achterhoek valt er echt van alles te doen en te beleven. Er is een tropisch zwembad, vele glijbanen en verschillende buitenzwembaden. Er is een groot aanbod aan wellness, waar je in luxe kunt ontspannen in het stoombad of de verschillende sauna’s. Tijdens de kerstvakantie is er een indoor kerstkermis, er ligt een schaatsbaan voor de deur en er is een bowlingbaan op de camping.

Kamperen hier is luxe, met verwarmde toilet- en douche faciliteiten en de optie om een camperplek te huren met privé sanitair. Dit is een goede optie voor als je voor het eerst met de camper weg gaat in de winter en als je kinderen hebt. Je hebt toegang tot alle faciliteiten en luxe, terwijl je toch ’s winters met de camper erop bent.

De omgeving is prachtig en ook daar vallen veel avonturen te beleven voor jong en oud. Oud & Nieuw vieren op deze plek betekent gezelligheid, ontspanning en tijd voor elkaar.

 

Naar de camping

Vakantieappartementen en Camperpark Nuuverstee, Borger, Drenthe

Hier kun je terecht voor een Oud & Nieuw arrangement. Gedurende deze 6 dagen zijn er verschillende activiteiten georganiseerd waar je aan mee kan doen. Samen eten, live muziek, carbid schieten en samen proosten op het nieuwejaar: een afwisselend programma om te genieten van de laatste dagen van het jaar en het nieuwe jaar in te luiden.

Je kunt relaxen en opwarmen in de hottub of sauna, de sanitair gebouwen hebben prima voorzieningen en de omgeving is prachtig.

Nieuwe vrienden maken tijdens een excursie op de tractor, oliebollen eten rond het kampvuur, traditie getrouw kniepertjes bakken en opeten: hier kun je een hele fijne Oud & Nieuw vieren terwijl je geniet van écht kamperen.

 

Naar de camping

 

Happy New Year

Oud & Nieuw bestemmingen – Winterkampeer tips

 

Wanneer je ervoor kiest om in de camper Oud & Nieuw te vieren, zal je die jaarwisseling niet snel vergeten. Het is namelijk een geweldige ervaring om het nieuwe jaar in te luiden in alle vrijheid van een camper. Met de camper erop uit omOud & Nieuw te vieren is echt een beleving. Of je nou alleen, met je partner, vrienden of je hele gezin gaat: er zijn genoeg opties voor iedereen. Maar kamperen in de winter is anders als in de zomer, dus zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Hier onze belangrijkste tips:

  • Huur een wintercamper: goed geïsoleerd en weerbestendig
  • Laat de kachel branden als het vriest om te voorkomen dat leidingen etc. bevriezen
  • Ventileer! Vocht en condens moeten weg kunnen
  • Zorg ervoor dat je genoeg gas bij je hebt
  • Isolatie is belangrijk. Zorg dat isolatiemateriaal goed bevestigd is
  • Neem warme kleding mee. Dekens, kleedjes, kaarsen, kruiken en warmtezakjes kunnen ook helpen.

En natuurlijk: vergeet de oliebollen en champagne niet 😊 Happy New Year!

Deel deze post
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.