Menu
Terug naar paulcamper.nl

“Alles wat echt belangrijk is op 4 wielen, dat gevoel is onbetaalbaar!”

Met je kinderen en een camper de wereld verkennen? Je hoort het tegenwoordig steeds vaker. De stap om het te doen is misschien moeilijk. Des te leuker is het om te horen van anderen hoe zij dit hebben aangepakt. Laat je inspireren door het verhaal van Inge en Alex  die hun ‘gewone’ leven mobiel hebben gemaakt.

 

Tien jaar geleden ervaarden Alex en Inge van expeditionfamilyhappiness.com hun eerste camperreis. Meteen waren zij verkocht aan de vrijheid van ‘met-de-camper-op-vakantie-zijn’. Alex: “Het is gewoon een backpack op wielen; je kunt overal gaan en staan waar je maar wilt, iedere dag weer! Of dit nou een camping is of je kampeert in het wild”. Ze kochten hun eerste camper Ted van een vriend en zo begon hun camper expeditie.

 

camperen kinderen

 

 

Een aantal jaren later kwam hun tweeling Loek en Teuntje erbij, maar dit liet hen niet weerhouden om met de camper op reis te gaan. ‘’Sterker nog, wij vonden het camperen met onze kids zó leuk dat we ons hele leven hebben omgegooid!” zegt Alex. “We wonen nu voor onbepaalde tijd in een oude Mercedes bus en reizen door Europa. Waarom kamperen zo leuk is met kinderen? Ze zijn altijd buiten en je kunt niet veel spullen meenemen, dus ze worden heel innovatief met natuurspeelgoed. Ze leren om met minder spullen tevreden te zijn. En het is echt gezellig om met z’n viertjes in een camper te zijn. Het gevoel van ‘alles wat echt belangrijk is, is hier, op deze 4 wielen, en we kunnen gaan en staan waar we willen’, dat is echt onbetaalbaar!”

Wat leren je kinderen van kamperen?


“Ze kunnen helpen met allerlei klusjes zoals afwassen en de camper opruimen en schoonhouden. Ze leren snel contact te maken met allerlei soorten mensen die je onderweg, of op de camping tegenkomt. Een praatje is zo gemaakt en kinderen kunnen makkelijk vriendjes maken! Ze leren super veel over de natuur, die is namelijk veel dichterbij dan wanneer je in een huis of hotel bent.”

 

camperen kinderen

 

Camper verhuren

Nu, tien jaar later, verhuren Alex en Inge hun eerste camper Ted via PaulCamper. Zij hebben Ted zo ingericht dat je er fijn met een gezin vakantie kan vieren. Alex: “Zo hebben we bijvoorbeeld kinderstoelen, diverse soorten autostoeltjes, een uv tentje, een beetje speelgoed én we hebben de camper heel vrolijk en volledig ingericht. Echt een campertje voor gezinnen dus!”

Wil je ook met Ted op reis? Bezoek de profielpagina van TED IN MÁLAGA en boek!

Geef een reactie