Kerstmarkt in Duitsland top 5 – net over de grens

# Plaatsen ontdekken

Gezellige kerstgevoelens, lekker dichtbij.

Naast onze eigen Nederlandse winkeltjes, kraampjes en kerst-straatverlichting staan ook de gezellige en bekende Duitse kerstmarkten weer voor de deur. Of om de hoek, beter gezegd. We hebben een ’top vijf kerstmarkten’ voor je gemaakt – net over de grens – zodat je het gemoedelijke Weihnachts gefühl meekrijgt en je je kunt opwarmen met echte Glühwein. Daarnaast kun je inkopen doen en je voorbereiden op Kerst en daar hoef je niet te ver voor te reizen! Naar een kerstmarkt in Duitsland is perfect voor een dagje of weekendje weg in december.

 

kerstmarkt duitsland dusseldorf

bron: weflycheap.nl

 

1. Kerstmarkt Düsseldorf

Op zes verschillende pleinen in Düsseldorf staan kraampjes met elk een eigen thema. Niet voor niks is dit de meest populaire kerstmarkt! Elk jaar bezoeken miljoenen mensen deze kerstmarkt in Duitsland. Niet alleen de markt is een bezoekje waard, ook de favoriete Nederlandse wintersport valt er te beoefenen: schaatsen! Op de Gustaf Grundgens Platz is een schaatsbaan aangelegd van 450 vierkante meter. Terwijl de kinderen rondjes schaatsen, kunnen de ouderen opwarmen met een heerlijk glaasje Glühwein.Ook de gezellige muziek en fraaie verlichting maken de kerstmarkt geschikt voor kinderen. Daarnaast is op de Schadowplatz speciaal voor de kleintjes een overdekt poppentheater ingericht en kunnen ze nog ouderwets genieten van de draaimolens op het plein. Een erg geschikte kerstmarkt voor de kleintjes onder ons dus.

Waar: Er zijn wel zes locaties in Düsseldorf! Hier vind je de bekendste: Marktplatz
Wanneer: Vanaf 23 november 2017 t/m 30 december 2017. De kerstmarkt is dagelijks open van 11.00 tot 20.00. Op vrijdag en zaterdag kun je een uurtje langer genieten en is de kerstmarkt tot 21.00 open.  Op dodenherdenking 26 november is de markt gesloten.
Meer info: www.dusseldorfkerstmarkt.nl

 

kerstmarkt duitsland aken

bron: busfan.be

 

2. Kerstmarkt Aken

Bij Heerlen de grens over en je bent al in Aken.  Een gezellig uitstapje voor het hele gezin. De kerstmarkt in Aken is romantisch, overzichtelijk en traditioneel.
De kraampjes staan in de omgeving van het stadhuis. Naast de gebruikelijke kraampjes met lekkernijen kun je op de kerstmarkt in Aken ook terecht voor originele kerstinkopen. Tientallen gezellige kraampjes met kerstversieringen, hapjes en drankjes. Ook kun je Akense Printen kopen, een pop gemaakt van kruidkoek, lekker!

Waar: Rondom de Markt Katschhof en Münsterplatz bij de Dom van Aken
Wanneer: Van 24 november t/m 23 december 2017. De kerstmarkt in Aken is dagelijks geopend van 11.00 tot 21.00.
Uitzonderingen:
zondag 20 november van 18.00 – 21.00
zaterdag 19 december van 11.00 – 22.00 (late night shopping Aachen)
vrijdag 23 december van 11.00 – 20.00.
Meer info: www.kerstmarkt-aken.nl

 

kerstmarkt duitsland bad bentheim

bron: scootertourclubnederland.com

 

3. Kerstmarkt Bad Bentheim

De kerstmarkt in Bad Bentheim is een echte aanrader als je van kleinschalige en juist niet te grote commerciële markten houdt.
Bad Bentheim is een klein plaatsje, net over de grens met slechts 15.000 inwoners. Het ligt in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Tijdens de kerstmarkt wordt het plaatsje ongebouwd tot een compleet kerstdorp. Alles ondergebracht in de kenmerkende houten huisjes, die de kerstmarkt een eigen gezicht geven en traditioneel en authentiek maken. Geen kitsch, overdreven gedoe en commerciële producten. Hier vind je nog echt vakmanschap. Zo is er houtsnijwerk, handgemaakte poppenkleertjes en knuffels, beschilderd porselein en zijn er huisgemaakte lekkernijen. Voor de jonge bezoekers is er op zaterdag een oude stoomcarrousel!

Waar: Bad Bentheim
Wanneer: Datum Kerstmarkt Bad Bentheim
De kerstmarkt in Bad Bentheim duurt 3 dagen: van 8 tot en met 10 december. De openingstijden zijn:
08.12.2017 van 14.00 tot 20.00 uur
09.12.2017 van 11.00 tot 20.00 uur
10.12.2017 van 11.00 tot 18.00 uur
Meer info: www.geheimoverdegrens.nl/bad-bentheim/kerstmarkt-bad-bentheim

 

kerstmarkt duitsland osnabruck

bron: grossveld.com

 

4. Kerstmarkt Osnabrück

De historische kerstmarkt in Osnabrück heeft ruim 110 kraampjes. Al jaren is deze markt één van de mooiste in het noorden en is in Duitsland zelf én internationaal een populaire bestemming.
De kerstmarkt in Duitsland is net over de grens, heeft een levensechte grote muziekdoos met figuren van de heilige familie. Deze mooie carrousel staat aan de voorkant van het stadhuis. Daarnaast zijn er meer dan 100 houten kraampjes te vinden. Er is niet alleen speelgoed en versiering, maar ook zijn er oude ambachten te bewonderen!

Waar: Bierstraße
Wanneer:
Van 27 november tot 22 december 2017. Dagelijks van 12.00 tot 21.00 uur.
Meer info: www.osnabrueck.de/kerstmarkt

 

kerstmarkt duitsland munster

bron: Vakantieviking.nl

 

5. Kerstmarkt Münster

Deze kerstmarkt in Duitsland, net over de grens is een fantastische markt om te bezoeken. De sfeer en de gezelligheid van de kerstmarkt is erg bijzonder en origineel. Er staan ongeveer 300 kraampjes en de markt trekt elk jaar een miljoen bezoekers! Wat maakt de kerstmarkt in Münster zo geweldig? Veel leuke kleine pleintjes, goed om te wandelen en voor de kinderen een mooi speelgoedpaleis.


Waar:
Heinrich-Brüning-Str
Wanneer:
van 27 november – 23 december 2017
zondag t/m donderdag 11.00 – 20.00 uur
vrijdag en zaterdag 11.00 – 21.00 uur
Meer info: www.stadt-muenster.de/nl/weihnachtsmarkt/home.html

(Kleine tip: je kunt ook heel goedkoop met de trein naar Duitsland! Al vanaf € 19)

 kerstballen kerstmarkt duitsland 

Geschiedenis van de kerstmarkten

Dacht je dat de kerstmarkt een recent ingevoerde marketingtruc was van winkeliers om tijdens kerst meer geld binnen te halen? Nou, niet dus! Deze traditie bestaat al sinds de middeleeuwen. De traditie van marktjes in de winter komt oorspronkelijk uit Duitsland en de aangrenzende Duitstalige streken. De eerste kerstmarkt was in Dresden en werd gehouden in 1434. Alhoewel niet specifiek gericht op kerst, waren er al eerder marktjes in de wintermaand, altijd gehouden in december.

Welke hedendaagse kerstmarkten ga jij bezoeken? Wil je er een weekendje of een paar daagjes weg van maken? Hier kun je een camper huren om naar de kerstmarkten te rijden en je hebt gelijk een plek om in te slapen.

Deel deze post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.