Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!

# Plaatsen ontdekken

Zie je de schattige pootafdrukken van je hond al in het zand staan? Hoor je de branding al ruisen? Dan is het de hoogste tijd om richting de kust te rijden! Natuurlijk blijft jouw trouwe viervoeter niet thuis, want als de kust lonkt zit hij als eerste in de camper. Met de hond op strandvakantie is voor jou en je pup een ideale manier om er even tussenuit te zijn en wat afwisseling van het dagelijks leven te vinden. Wij hebben de beste hondenstranden in Europa voor u verzameld – met geschikte campings.

Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!
Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!

Huur een hondvriendelijke camper

 

Hier vind je hondvriendelijke campers en kampeerbusjes. Alles wat je hoeft te doen is jouw vertrekpunt en gewenste reisdata invoeren, en je bent klaar om te gaan!

 

Naar onze voertuigen

Hondenstranden in Europa – Hier moet je op letten als je met je hond op reis gaat

 

Voordat je vertrekt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Wanneer je een kampeerplek kiest moet je er bijvoorbeeld voor zorgen dat daar honden toegestaan zijn. Heb je een passende camping gevonden, vergeet dan niet om de hond te vermelden bij de boeking. Vraag ook altijd om een reserveerbevestiging.

Wanneer je naar het buitenland gaat, moet je je goed inlezen in de regels van het land van bestemming. Controleer of inentingen nog geldig zijn en of jouw hond extra inentingen nodig heeft. Je kunt het beste bij de dierenarts navragen welke inentingen verplicht zijn. Ook moet je zorgen dat je hond gechipt is. Vergeet ook het EU-huisdierenpaspoort niet mee te nemen. Hierin staan alle gegevens en alle inentingen vermeld. Per land verschilt verder of je verdere reisdocumenten nodig hebt. Ga dit altijd grondig na.

Verder zijn honden helaas niet op alle stranden welkome gasten. Gelukkig zijn er meestal wel speciaal aangewezen hondenstranden in de buurt. Daar kan je viervoetige medereiziger naar hartenlust kuilen graven in het zand, terwijl jij naar de branding luistert.

 

Extra tip

 

Asfalt en zand worden al snel heel heet. De voetkussentjes van jouw hond zijn hier gevoelig voor en kunnen verbranden, dit is erg pijnlijk. Let dus altijd goed op de warmte van de ondergrond voordat je met de hond naar buiten gaat. Kan je er zelf niet 7 seconden lang de bovenkant van je hand op leggen? Dan is het waarschijnlijk te warm voor je hond om op te lopen.

Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!
Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!

Hondenstranden in Europa – Waar kan je heen?

 

Voor een strandvakantie met de hond kun je op veel Europese bestemmingen terecht. Waar je uiteindelijk ook heen gaat, je bent sowieso even helemaal uit de dagelijkse sleur. Word dit je eerste buitenland strandvakantie met hond? Dan kun je het beste eerst de Duitse kust beter leren kennen. Aan de Noordzee wachten lange wad wandelingen op je, maar ook aan de Oostzee kun je heerlijk lange strandwandelingen maken.

Als je liever iets verder op vakantie gaat, beloven Frankrijk, Italië en Kroatië een Mediterraans klimaat. Hier kan het in de zomermaanden echter warm worden, wat vooral voor honden met een dikke vacht snel belastend wordt. Het is daarom aan te raden niet in juli of augustus naar het zuiden van Europa te reizen voor een strandvakantie met jouw hond. Beter is het om in het voorjaar (mei en juni) of het najaar (september) te gaan.

Daarom raden wij aan om tijdens de zomervakantie naar Duitsland of België te gaan. De Nederlandse kust beter leren kennen is zeker ook een prima optie. De temperaturen komen hier niet vaak boven de 30°C, ook niet in hoogzomer. Al deze bestemmingen zijn daarbij niet heel ver weg, waardoor de reis ook goed te doen is voor jouw hond.

 

Extra tip

 

Warm is al snel te warm voor een hond. Let goed op en lees je in over het ras van jouw hond. Denk aan drinkwater en schaduw. Een duik in de zee is natuurlijk een ideale manier om af te koelen! Zorg wel dat je hond geen zeewater binnen krijgt.

Het maakt niet uit of je voor de Duitse Oostzee of voor de wilde Belgische Noordzeekust kiest – je kunt samen met jouw hond van de frisse zeebries genieten zover als jouw benen (of poten) je kunnen dragen. Ontdek nieuwe kusten die niet alleen honden hartjes sneller zullen laten kloppen!

Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!
Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!

Kamperen met de hond aan de Duitse Oost- en Noordzeekust

 

Voor mooie bestemmingen hoef je niet altijd ver te reizen. Waarom zou je over de Mediterraanse kust dromen als je een evenzo paradijselijke bestemming voor jouw en de hond ook veel dichterbij kan vinden? Wat dacht je bijvoorbeeld van een vakantie aan de Duitse kust? Voor je je bestemming kiest, is het goed de verschillen tussen de Oost- en Noordzee te kennen.

De Oostzee heeft normaliter een mild klimaat. De watertemperatuur in de zomer loopt op tot een aangename 23 °C, wat uitnodigt tot een duik, en dat geldt natuurlijk niet alleen voor jouw viervoeter! Wat deze regio nog aantrekkelijker maakt: je vindt hier veel hondenstranden zonder aanlijnplicht. Bezoek typische Oostzee-bestemmingen zoals Timmendorfer strand en Binz auf Rügen, of kampeer op het schiereiland Fischland-Darß-Zingst en geniet met volle teugen van de Oostzee.

De Noordzee is iets rauwer en bekend om minder goed weer. De stevige wind wordt hier echter gezien als pluspunt en in de zomer is de gemiddelde temperatuur aangenaam met 18°C. Het hoogtepunt van de Noordzee is ongetwijfeld de Waddenzee. Je trouwe viervoeter kan ook genieten van de wadden. Wel altijd aangelijnd, om de kwetsbare flora en fauna te beschermen. Ditzelfde geldt voor veel andere hondenstranden aan de Noordzee.

Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!
Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!
Foto’s door @adoptedsammy_nala

 

De 6 mooiste hondenstranden aan de Duitse Oost- en Noordzee

 

1. Usedom, Oostzee

 

Het hondenstrand Heringsdorf Bansin lokt met zijn kabbelende water en het fijne, zachte zand. Het is hier ook erg schoon.

Camping: De camping Heringsdorf heeft meer dan 72 standplaatsen met een grootte van tussen de 80 en 120 m². Iedere standplaats heeft zijn eigen stroom-, water- en afvalwater aansluiting. Er is gratis WiFi en de familie- en hondvriendelijke camping ligt dichtbij verschillende hondenstranden.

 

2. Oldenburg in Holstein, Oostzee

 

Op het Weissenhäuser strand mag de hond het hele jaar lang loslopen, waardoor jouw viervoetige vriend van zijn vrijheid kan genieten. Ook liggen er hier prachtige wandelroutes in de omgeving.

Camping: Camping Triangel heeft 150 standplaatsen die allemaal water- en stroomvoorzieningen genieten. De camping is van 8 april t/m 23 oktober geopend en heeft zelfs speciale douches voor jouw hond!

 

3. Halbinsel Wustrow, Oostzee

 

Het strandgedeelte in de richting van Meschendorf in de Teufelsschlucht in Rerik wordt beschouwd als een klein paradijs voor viervoeters. Niet alleen is het hier stil, er zijn zelfs extra hondentoiletten.

Camping in de buurt: De camping Ostseeblick heeft 350 standplaatsen die allemaal zijn voorzien van elektriciteit. Ook is er fietsverhuur en een kleine supermarkt op het terrein.

 

4. Göhren, Rügen, Oostzee

 

Het noordelijke strand in Rügen heeft een apart hondenstrand. Op het zuidelijke strand mogen honden echter vrij rondlopen langs het hele strand. Hier wacht een breed wit zandstrand en een wuivende zee.

Camping: Camping Regenbogen is geopend van 2 april t/m 5 november en heeft extra hondendouches, een wellnessgedeelte en een leuke speeltuin.

 

5. St. Peter-Ording, Noordzee

 

Hier wacht een 12km lang en 2km breed zandstrand op je! In de districten Bad, Böhl, Dorf/Süd, Ording en Ording Nord zijn er speciale losloopzones op het strand en nog 2 extra losloopgebieden voor honden.

Camping: De camping Biehl heeft 200 standplaatsen met een grootte van 70-80m², die allemaal over een stroomaansluiting beschikken. De camping is van 17 maart tot 6 november geopend.

 

6. Harlesiel, Noordzee

 

Vanaf hier kun je de Oost-Friese eilanden zien. Er is een hondenservicestation en een hondengedeelte op het strand. Er zijn ook speciale hondenwandelroutes in de omgeving.

Camping: Camping Harlesiel heeft een eigen hondengedeelte en is geopend van 11 april tot 25 september. Het gebruik van het verwarmde buitenzwembad met zeewater is hier van mei tot september inbegrepen.

Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!
Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!

Hondenstranden in Europa – Vakantie met de hond in Nederland en België

 

Welkom thuis! Wil je lange wandelingen maken in de duinen en gewoon kunnen genieten van Hollandse poffertjes? Dan is lekker in Nederland blijven iets voor jou, maar een uitstapje naar België is altijd de moeite waard.

De temperaturen aan de Nederlandse kust zijn ongeveer hetzelfde als aan de Duitse Noordzeekust: wind en een gemiddelde temperatuur van 18°C. De Nederlandse Noordzeekust is bekend om zijn weidse duinenlandschappen. Hier wachten prachtige, lange strandwandelingen op jou en jouw trouwe viervoeter. Op veel stranden mogen honden van april tot oktober tijdens drukke uren alleen aangelijnd op het strand komen. Waar het niet aangegeven staat, mogen honden los. Dus kijk goed op de borden. Op de waddeneilanden bestaat geen aanlijnplicht. Ontdek typische kustplaatsen als Egmond aan Zee of de Haagse badplaats Scheveningen. Een fietstocht langs de kust is ook aan te raden. Op sommige campings kun je zelfs een hondenkar huren.

Ook aan de Belgische kust kun je veel ontdekken: ongeveer 70 km ononderbroken zandstrand wacht hier op jou en jouw hond. Bezoek het levendige Oostende of ga naar Middelkerke, het langste strand aan de Belgische Noordzeekust, en geniet van de zoute zeelucht.

Let op: in veel Belgische gemeenten zijn honden niet toegestaan op het strand tijdens de zomermaanden. Maar het is zeker de moeite waard om de zomerdrukte te vermijden en de Belgische Noordzeekust in het voor- of naseizoen te bezoeken. Zoals te verwachten zijn de herfst en winter in België aangenaam zacht. Onze selectie van campings voor jouw strandvakantie met de hond helpt je op weg, ongeacht wanneer je de Nederlandse of Belgische Noordzeekust op wil zoeken.

 

Campings voor vakanties met honden in Nederland en België

 

Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!
Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!

Hondenstranden in Europa – Strandvakantie met de hond in Frankrijk

 

De ruige kust, pittoreske dorpjes en heerlijk eten: dat klinkt niet alleen voor mensen als een droombestemming. We zeggen niet voor niets “leven als God in Frankrijk”. Ook jouw trouwe viervoeter voelt zich hier helemaal thuis. De Fransen worden over het algemeen als hondvriendelijk beschouwd. Wel heeft Frankrijk strenge eisen als het gaat om inreisverboden voor bepaalde hondenrassen. Informeer dus altijd vooraf of jouw hond het land in mag. Bovendien zijn honden van juli tot augustus meestal niet toegestaan ​​op de belangrijkste toeristenstranden, vooral in het zuiden. Ga van tevoren ook na hoeveel honden er op de camping per kampeerplaats zijn toegestaan.

Ook al klinkt bovenstaande niet erg hondvriendelijk, niets is minder waar. Frankrijk heeft vele regels, maar dit hoeft niet ten nadele van jouw vakantie te zijn. Ook met jouw hond kun je de pittoreske Côte d’Azur, het adembenemende Normandië of het wilde Bretagne beleven. Deze vijf campings voor jouw strandvakantie met hond in Frankrijk zijn bijzonder hondvriendelijk en bezorgen je een onvergetelijke vakantie.

Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!
Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!

Strandvakantie met de hond in Kroatië

 

Zoals gezegd is Kroatië niet per se een bestemming om in hoogzomer met de hond heen te gaan. In juni of zelfs september kun je hier echter genieten van zand, zon en zee. In juni is de dagtemperatuur gemiddeld 22°C en de watertemperatuur 26°C, en ook in september kunnen jij en je viervoeter overdag genieten van een aangename 20°C. De watertemperatuur is dan ook nog steeds 26°C.

In Kroatië is Monty’s Dog Beach & Bar voor het eiland Krk in de Kvarner-baai een hoogtepunt voor strandvakanties met de hond. Er is hier een stukje strand speciaal voor honden. De bijbehorende bar is vanaf 1 juni geopend en biedt onder meer hondenijs, snacks en (alcoholvrij) hondenbier voor jouw trouwe viervoeter.

Camping: Elements Camping Selce is geopend van 1 april t/m 6 november en heeft standplaatsen met stroomaansluiting. Verder is er op de hondvriendelijke camping een kleine supermarkt, een bakker, een café en een snackbar.

 

Strandvakantie met de hond in Italië

 

Last but not least hebben we een geweldig hondenstrand gevonden in Lido, Italië! Hier in de buurt van Bibione ligt Doggy Beach. Bij Doggy Beach kun je niet alleen een parasol en een ligbed voor jezelf huren, maar ook een hondenmand. Er is ook een behendigheidsveld en een dierenarts aanwezig – speciaal voor het hondenstrand.

Nogmaals, we raden je aan om de hoogzomer in juli en augustus te vermijden. In juni stijgt de temperatuur overdag tot gemiddeld 26°C en is de watertemperatuur ook 26°C. Het weer in september is passender met overdag gemiddeld 24°C en een watertemperatuur van 26°C.

Camping: Camping Sabbiadoro heeft 2 soorten standplaatsen. Je kunt kiezen tussen standaardplaatsen van 60 tot 70m² en maxiplaatsen van 80 tot 110m². Alle plaatsen hebben een water- en elektriciteitsaansluiting en er is gratis WiFi.

Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!
Op strandvakantie met de hond – het grote avontuur wacht!

Natuurlijk vind je bij ons ook de juiste camper voor je strandvakantie met hond. We hebben een selectie van campers die huisdieren aan boord toelaten:

 

Huisdiervriendelijke camperverhuur PaulCamper

Deel deze post
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.