Dit is waarom je nu al een camper moet huren voor 2023

# Camping

De zomer van 2022 is helaas alweer een tijdje voorbij. We bevinden ons in het midden van de winter en op het moment houden de meeste mensen zich vooral bezig met warm blijven en de korte, donkere dagen doorkomen. Niets wijst er op dat het snel weer kampeer-weer wordt. Maar geloof het of niet, voor je het weet is het alweer voorjaar en staat de zomer van 2023 voor de deur. Het is de moeite waard om nu al na te denken over wat je het volgende kampeerseizoen gaat doen. Daarnaast is plannen maken voor aankomende zomer een goede manier om de winterdagen door te komen 😊. Wij geven je Early Bird boekingstips en leggen uit waarom het een goed idee is om jouw camperavontuur voor 2023 nu al te boeken.

Dit is waarom je nu al een camper moet huren voor 2023
Dit is waarom je nu al een camper moet huren voor 2023

6 redenen om je camperavontuur voor 2023 nu al te boeken

 

Misschien heb je inderdaad nog niet veel aandacht besteed aan wat je gaat doen aankomende zomer. Toch zijn er redenen genoeg om wel al na te denken over je volgende zonnige camperavontuur. We hebben die redenen hieronder voor je op een rijtje gezet. Zo helpen we je vooruit te plannen en kun jij jouw campervakantie 2023 alvast boeken!

1. Early Bird boekingstips – Je hebt het voor het kiezen

 

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. En dit geldt ook voor het kiezen van een camper. Want als je er vroeg bij bent, dan zijn de meeste campers nog beschikbaar. Als je vroeg boekt kun je dus uit een heel breed aanbod de camper kiezen die het meest geschikt is voor jouw vakantie. Alle modellen campers zullen nog beschikbaar zijn, van een kleinere en flexibele camper of bestelbus tot een alkoof of half-integraal camper. Als Early Bird kun je de perfecte camper boeken! Zeker als je van plan bent om in een vakantieperiode op pad te gaan, is het echt aan te raden om vroeg te boeken.

 

Early Bird boekingstips

2. Jouw favoriet is nog beschikbaar

 

Misschien ben je vorig jaar al met een gehuurde camper op pad geweest en beviel dat je erg goed. In dit geval is het ook aan te raden om vroeg te boeken, zodat je zeker weet dat datzelfde model (of zelfs precies dezelfde camper) nog beschikbaar is. Hoe specifieker je wens, hoe vroeger je zult moeten boeken. Zo raak je niet teleurgesteld wanneer de camper die jij wilt niet beschikbaar meer is in de reisperiode van jouw voorkeur. Dezelfde camper huren heeft veel voordelen, waarvan de grootste is dat je precies weet hoe de camper werkt en waar alles zit en past. En wanneer je je daar geen zorgen meer over hoeft te maken, heb je meer tijd om te genieten van je avontuur.

 

Friends camping ocean sea

3. Early Bird boekingstips – Vroeger boeken betekent meer voorpret

 

Wanneer je eenmaal een camper hebt gehuurd voor een bepaalde periode, kan de voorbereiding van jouw vakantie beginnen. En daarmee de voorpret. Het plannen van een camperavontuur is een avontuur op zich. Waar ga je heen, wat ga je doen en met wie? Het internet doorzoeken en je verheugen op de ervaring die je te wachten staat is een hele goede manier om een saaie periode door te komen.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op de bonnefooi op pad te gaan. Hier zitten zeker ook voordelen aan. Maar met een goede voorbereiding ben je ervan verzekerd dat je op de juiste tijd op de juiste plaatsen bent, voor speciale evenementen of feestdagen bijvoorbeeld. Ook zorgt een goede voorbereiding ervoor dat je niet voor verassingen komt te staan. Wel zo fijn!

 

couple love field

4. Het beste plekje op de camping

 

Wanneer je je avontuur vroeg boekt en regelt, kun je ook de beste camping en de beste plekjes op die camping vaststellen. Wel zo fijn, want sinds corona gaan steeds meer mensen kamperen en wordt het dus ook steeds drukker op de campings. Voor sommige mensen maakt het niets uit waar op de camping ze staan. Maar veel mensen hebben toch wel een voorkeur. Heb je kinderen dan wil je waarschijnlijk dicht bij een kinderspeelplek. En heb je een hond, dan wil je misschien dicht bij een uitlaatplek. Hou je van rust, dan is een plekje aan de rand van de camping weer meer geschikt. Hoe meer specifiekere voorkeuren je hebt, hoe belangrijker het is dat je je plekje op de camping nu al boekt!

 

camping

5. Early Bird boekingstips – PaulCamper special: vriendelijke annulering

 

Wanneer je vroeg boekt, kan het natuurlijk zijn dat onverwachte gebeurtenissen ervoor zorgen dat je je plannen moet veranderen of annuleren. Wij bij PaulCamper snappen dat en hebben daar de “vriendelijke annulering” voor in het leven geroepen. Wanneer je een camper selecteert met de vriendelijke annulering regeling, kun je tot 7 dagen voor aanvang van je reis annuleren en krijg je 85% van je huurprijs terug als je door zwaarwegende redenen niet op reis kan zoals je gepland had. Zo kun je met een gerust hart vroeg boeken.

 

camping

 

6. Een groot reisgezelschap

 

Wanneer je met een groot gezelschap reist, is het om meerdere redenen een goed idee om vroeg te boeken. Ten eerste heb je waarschijnlijk een grote, of misschien zelfs meerdere campers in dezelfde periode nodig. Wil je hier van verzekerd zijn dan is het handig er op tijd bij te zijn. Er zijn maar een heel beperkt aantal campers waar zes of meer mensen in kunnen slapen bijvoorbeeld. Ten tweede wil je waarschijnlijk naast, tegenover- of dichtbij elkaar staan op de camping. Ook hiervoor moet je vroeg boeken. En natuurlijk: hoe meer mensen, hoe meer meningen. Dus kun je niet vroeg genoeg beginnen met plannen maken zodat iedereen een leuke camperervaring tegemoet gaat!

 

camping

Early Bird boekingstips 2023 – beschikbare campers

 

Hebben bovenstaande redenen je overtuigd om je campervakantie voor 2023 alvast te gaan plannen? Dan is de eerste stap natuurlijk een camper boeken. Wat voor camper je ook zoekt, als je er vroeg genoeg bij bent heeft PaulCamper de juiste camper voor je in de aanbieding. Eventueel met vriendelijke annulering.

Wacht niet tot de zomer

 

Wanneer je geen schoolgaande kinderen hebt en genoeg vakantiedagen, kun je natuurlijk lekker weg wanneer je maar wilt. Het voordeel hiervan is dat je kunt kiezen om erop uit te gaan in minder drukke periodes. Die vrijheid zorgt er ook voor dat je wat flexibeler kan zijn wat betreft de data dat je weg gaat en eventueel kan gaan wanneer de camper die je graag wilt beschikbaar is.

Wanneer je wel schoolgaande kinderen hebt, of weinig vakantiedagen, hoef je gelukkig ook niet tot de zomervakantie te wachten om een camper te huren en erop uit te gaan. Tijdens het voorjaar zijn er namelijk genoeg mogelijkheden om een lang weekend (of langer) te gaan kamperen.

Let op: wanneer je tijdens feest- en vakantiedagen weg wil, is het belangrijk vroeg te boeken. Dan is de vraag naar campers namelijk het grootst. Wanneer de scholen precies vakantie hebben hangt af van de regio waarin je woont. Feestdagen zijn natuurlijk over het hele land hetzelfde.

Dit is waarom je nu al een camper moet huren voor 2023
Dit is waarom je nu al een camper moet huren voor 2023

Pasen

 

Goede vrijdag en Pasen zorgen ervoor dat je erop uit kunt van vrijdag 7 april tot en met maandag 10 april. Dat is een lekker lang weekend aan het begin van de lente! We hebben alle campers die beschikbaar zijn in het paasweekend uitgefilterd.

 

Early Bird boekingstips – Meivakantie

 

Wanneer de meivakantie precies is en of de vakantie één of twee weken duurt verschilt per school en regio. Maar één ding is zeker, de meivakantie is een perfecte periode om een camper te huren en op avontuur te gaan. Het weer is vaak heerlijk en de hele zomer staat nog voor de deur. Dit maakt de meivakantie hét moment om in de zonnige sferen te komen en lekker veel buiten te zijn. Doe hier inspiratie op voor camperroutes in het voorjaar.

Hemelvaart

 

Vlak na de meivakantie is er nog het hemelvaart weekend. Vanaf donderdag 18 mei tot zondag 21 mei kun je er een lang weekend op uit met de camper. Zoals gezegd, mei is de perfecte periode om lekker te genieten van buiten zijn en van het alsmaar lekker wordende weer, met de hele zomer nog voor je!

Pinksteren

Pinksteren zorgt ervoor dat je maandag 29 mei een vrije dag hebt, waardoor je ook dan een lang weekend hebt om er met de camper op uit te gaan. Dit is een populair weekend weg, dus wacht niet te lang met boeken. Bekijk hier onze campers die beschikbaar zijn in het Pinkster weekend.

Dit is waarom je nu al een camper moet huren voor 2023
Dit is waarom je nu al een camper moet huren voor 2023

Kun je niet wachten? Winterkamperen

 

Heb je zo’n behoefte om er met de camper op uit te gaan dat je niet wilt wachten tot het voorjaar? Dan hebben we goed nieuws voor je: je hoeft niet te wachten! Je kunt gaan winterkamperen. Dit vergt iets meer voorbereiden dan kamperen in de zomer, maar gelukkig hebben wij het meeste werk al voor je gedaan. Lees hier meer over winterkamperen in Europa, kerstmarkten bezoeken met de camper of Oud en Nieuw vieren op de camping. Voordeel is ook dat er genoeg campers te huur zijn op korte termijn, omdat winterkamperen (nog) niet zo populair is als kamperen in de zomer.

Dit is waarom je nu al een camper moet huren voor 2023
Dit is waarom je nu al een camper moet huren voor 2023

Early Bird boekingstips – Veel plezier met plannen maken!

 

Na al deze redenen om vroeg te boeken en tips wanneer en waarheen te gaan, rest ons niets anders dan te zeggen: geniet van het plannen maken, de voorpret en het boeken. We hopen dat we je hebben kunnen helpen met bovenstaande informatie en kijken ernaar uit om volgend jaar samen met jou nieuwe camperavonturen te beleven. Het is zo fijn om een avontuur in het verschiet te hebben waar je je op kunt verheugen! Tot die tijd: Happy Camping!

Deel deze post
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.