Dit zijn de 5 beste rodelbanen van Europa!

# Plaatsen ontdekken

De winter loopt ten einde, maar voordat we afscheid nemen van de sneeuw, willen we nog één keer rodelen! Net voordat de lentezon onze sneeuwdromen doet smelten. Wij zetten de 5 beste rodelbanen in Europa voor jou op een rij.

De eerste sneeuwvlokken vielen op de grond en ik liep de trap af de kelder in. Daar stond ‘ie dan, stoffig in de achterhoek: mijn geliefde houten slee. Ik had beide handen nodig om deze op te tillen omdat hij zo zwaar was. En ik nog zo klein. Zodra ik hem uit de kelder, door mijn voordeur had getild, trok ik hem achter me aan via het rode touw.

Ik kon nauwelijks wachten om eindelijk met de slee de rodelbaan af te dalen. Ik was zo ongeduldig dat ik bijna naar de besneeuwde afdaling toe rende. Mijn benen waren echter nog te kort en ik duwde mezelf langzaam door het besneeuwde landschap voort.

Uiteindelijk arriveerde ik op de kleine heuvel van onze woonwijk en mijn moeder hielp me om de slee de heuvel op te trekken. Vervolgens ging ze achter me zitten en ik begon te joelen van vreugde toen we eindelijk de besneeuwde heuvel af roetsjten. Met veel hartstochtelijke races en veel plezier gingen ik en mijn slee urenlang op en neer.

 

Omdat sleeën nog steeds leuk is, zelfs als volwassene, denk ik dat het tijd om de piste nog op te zoeken voordat de winter ons weer verlaat. Voor deze gelegenheid hebben wij de beste rodelbanen in Europa voor jullie opgeschreven!

De langste, de snelste, de hoogste en de meest sprookjesachtige rodelbanen staan ertussen. Ideaal voor een spontane korte trip met je kinderen.

Rodelen in Beieren op de langste rodelbaan van Duitsland

Vanaf de top van de Wallberg rijd je in 30 minuten naar 825 meter hoogte. De rodelbaan bij Rottach-Egern in de Beierse Alpen met zijn 6,6 km, wordt beschouwd als de langste baan van Duitsland. De Wallbergbahn brengt jou en je slee moeiteloos de berg op.

Om veiligheidsredenen zijn kleine kinderen helaas niet toegestaan op de piste. Het geweldige uitzicht door het 270 graden raam aan de voorkant van het panoramarestaurant is nog steeds de rit op de Wallberg waard. Rest mij nog als enige te: Pak je slee, helm op, en gaan!

 

Op de Wallbergbahn kun je een half uur lang de berg afrodelen – dit is de langste rodelbaan van Duitsland. // Foto: ©www.wallbergbahn.de

 

Op Hirscheckblitz in volle vaart de berg af

Maak de weg vrij voor de volgende superieure rodelbaan in Beieren. Op de Hirscheckblitz bij Ramsau kun je namelijk met je slee een snelheid tot 50 km/u bereiken! De 2,3-lange, goed beveiligde racebaan biedt alles wat een rodelhart begeert, met veel bochten en 14 tot 22 procent hellingen. Om bij het startpunt van de winterrodelbaan te komen, wandel je de rodelbaan ongeveer 1,5 km omhoog of neem je de stoeltjeslift naar de top. Als je de top bereikt, hoef je alleen maar je helm op te zetten en in volle vaart de helling af te racen.

 

Hoe te beginnen op de rodelbaan Hirscheckblitz // Foto: ©www.hochschwarzeck.info

 

 

Plezier voor het hele gezin bij avond-rodelen in Oostenrijk

Als je op zoek bent naar een rodelbaan voor kinderen én volwassenen, hebben we een echte PaulCamper tip voor je! Onze online marketing manager Steffi is onlangs met haar gezin gaan rodelen in de Aeroplanstadl in Bad Gastein en iedereen vond het geweldig.

 

Rodelen met de familie in Oostenrijk – getest in Bad Gastein // foto: © https://www.wildkogel-arena.at

Van daaruit loopt de natuurlijke rodelbaan naar beneden naar het Reitzentrum Oberhaitzing. De piste is ongeveer 3,3 km lang en ook geschikt voor kleine kinderen. Alle kleine wintersportliefhebbers tot 14 jaar worden wel geacht een helm te dragen.

Het middenstation van de Schlossalmbahn ligt op slechts 15 minuten lopen. Een korte wandeling door het sprookjesachtige winterlandschap is ook mogelijk. Echt cool: Elke dinsdag- en vrijdagavond rodelen is aan de orde van de dag. En nee, niet alleen de harten van kinderen kloppen sneller…

 

Sprookjesrodelen in Preda-Bergün

De rodelbaan, zoals de Zwitsers hun rodelbaan noemen, ligt in het skigebied Engadin St. Moritz en daarmee in een van de mooiste wintergebieden ter wereld. Voor een schilderachtig berglandschap daal je de 6 kilometer lange afdaling af, terwijl indrukwekkende vergezichten je op de achtergrond passeren.

Deze rodelbaan is ook uitgebreid verlicht en je kunt ’s nachts nog steeds met je kinderen sleeën. Als je hier meerdere dagen doorbrengt, kun je natuurlijk ook genieten van een tocht op de latten of je sneeuwbergschoenen. Of organiseer een wedstrijd in het sneeuwpopgebouw. Het belangrijkste is het hebben van plezier en dat heb je hier gegarandeerd! Er is voor ieder wat wils.

 

Rodelplezier op de hoogste rodelbaan van Europa

De volgende rodelbaan is in het Franse Val Thorens. Dit wintersportoord ligt op een hoogte van 2300 meter in de Auvergne-Rhône-Alpes. Van daaruit ga je met de Péclet-Bahn nog eens 700 meter omhoog naar het station waar zich de hoogste rodelbaan ter wereld bevindt. De 700 meter hoogte kan dan over een afstand van 6 kilometer worden afgedaald op de rodelbaan Ratzfatz.

Ik zou voor altijd kunnen praten over de beste rodelbanen in Europa, maar dan ga je waarschijnlijk nooit meer weg omdat je dit artikel nog steeds aan het lezen bent.

Als één rodelbaan niet genoeg is voor jou (en je gezin) kun je er een hele toer van maken en van skigebied naar skigebied gaan. Jij bent de meest flexibele kampeerder, want je kunt gaan en staan waar je wilt op elke camping naar keuze. Op deze manier hoeft je je route niet tot in de kleinste details te plannen en kun je altijd langer op een rodelbaan blijven dan dat je misschien oorspronkelijk had gepland.

Dus, pak je slee en ga in volle vaart de vrijheid tegemoet!

Deel deze post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.