Hoe maak je jouw camper winterklaar?

# Geen onderdeel van een categorie

Zoals Ned Stark zei in Game of Thrones “Winter is coming” en dat betekent dat je je camper winterklaar moet maken! Ofwel geniet je zelf van de unieke rust, de prachtige winterlandschappen en de lege campings tijdens een campervakantie, ofwel maak je jouw voertuig klaar voor huurders om te huren tijdens het winterseizoen.

Zoals Ned Stark zei in Game of Thrones “Winter is coming” en dat betekent dat je je camper winterklaar moet maken! Ofwel geniet je zelf van de unieke rust, de prachtige winterlandschappen en de lege campings tijdens een campervakantie, ofwel maak je jouw voertuig klaar voor huurders om te huren tijdens het winterseizoen.

We hebben waardevolle informatie voor je verzameld, zodat je huurders kunt helpen veilig de wintervakantie door te komen en je voertuig kunt voorbereiden op de koude maanden die komen gaan.

Hoe maak je jouw camper winterklaar?
Hoe maak je jouw camper winterklaar?

Kamperen in de winter: Zo maak je je camper winterklaar voor je vakantie

Gure omstandigheden in de natuur, lege straten – reizen in de winter met je camper is een heel andere ervaring dan kamperen in de zomer. Extreme landschappen en lege campings bieden wat gemoedsrust na de drukte tijdens de zomer.

Het ervaren van de natuur en de stilte maken kamperen in de winter tot een onvergetelijke ervaring. Avonturen zijn goed, maar het is belangrijk dat jij en je huurders veilig zijn en een klein beetje comfort is ook fijn. Er zijn een paar dingen waar je aan moet denken voordat je aan je vakantie begint of je camper verhuurt.

Voordat je begint: voorbereidingen om je camper winterklaar te maken

Als je winterbanden hebt, moet je de bandenspanning en het profiel controleren nadat je ze tijdens het zomerseizoen hebt opgeborgen en voordat je ze monteert. Als je dat gedaan hebt, zijn de eerste stappen om je camper winterklaar te maken al genomen.

Hoe maak je jouw camper winterklaar?
Hoe maak je jouw camper winterklaar?

Gebruik motorolie die geschikt is voor de winter

Winter betekent ook vorst. Opdat de vloeistoffen in je voertuig de koude temperaturen zouden overleven, moet je ook je motorolie en koelwater winterklaar maken. Vul je koelwater met voldoende antivries voordat je de camper verhuurt. 

Voor koudere, winterse maanden kies je een motorolie met de letter ‘W’, voor ‘winter’. Dit zijn SAE 0W, 5W, 10W, 15W, 20W, en 25W motoroliën. Hun viscositeitsgraad is laag, wat betekent dat het speciale vloeibare smeermiddelen zijn. Bij lage temperaturen is het beter een olie met een lage viscositeitsgraad te kiezen om de circulatie van het smeermiddel in je voertuig bij een koude start te vergemakkelijken.

Elke categorie wordt gedefinieerd door de viscositeit bij een bepaalde temperatuur (van -10°C tot -35°C, afhankelijk van de klasse). Hoe meer smeermiddel de vloeistof bevat bij kou, hoe minder werk de oliepomp moet leveren bij het starten.

Bovendien heeft je voertuig in de zomer misschien meer dan 10.000 kilometer afgelegd, zodat je bij het verversen van de olie misschien ook de filter wilt vervangen.

Een extra vloeistof waar je aan moet denken tijdens de winter is afvalwater. De septische tank moet geïsoleerd en verwarmbaar zijn, zodat de vloeistoffen niet bevriezen zodra je camper verhuurd is. Genoeg antivries toevoegen aan je ruitenwissersysteem is ook van cruciaal belang om het te kunnen gebruiken tijdens de winter. 

Ja camper is nu bijna winterklaar. Controleer de accu van je auto en maak alle beweegbare onderdelen schoon om te voorkomen dat ze bevriezen voordat je je voertuig wegstuurt.

Hoe maak je jouw camper winterklaar?
Hoe maak je jouw camper winterklaar?

Paklijst voor kamperen in de winter

Het laatste wat nog ontbreekt is een passende winteruitrusting. Om je camper winterklaar te maken, heb je een ijskrabber nodig – misschien wel het belangrijkste gereedschap op onze lijst! Een stevig paar handschoenen is ook aan te raden om aan je camper toe te voegen. Ze kunnen erg handig zijn voor het geval er kleine pechgevallen zijn.

Ook een thermische glasbescherming voor je voorruit kan handig zijn om hem ’s nachts ijsvrij te houden en startkabels, voor het geval jij of je huurders startkabels nodig hebben of iemand anders willen helpen. Verder kunnen keggen voorkomen dat een camper wegzakt in modder en zullen je huurders helpen, zodra ze weer op weg willen na een hevige regenval. Je kunt ze ook vertellen dat ze het voertuig ’s winters beter niet op zacht gras kunnen parkeren om te voorkomen dat ze vast komen te zitten.

Last but not least, dikke gordijnen voor de ramen bieden niet alleen privacy, maar kunnen ook helpen om de kou buiten te houden. Sla ook voldoende propaangas in: in de winter zal meer worden verbrand dan in de zomer.

Zorg ervoor dat bovengenoemde zaken in orde zijn voordat je de camper verhuurt deze winter. De ervaring van je huurders kan sterk verbeteren en zal zeker resulteren in goede recensies, wat uiteindelijk zal leiden tot meer boekingen.

Hoe maak je jouw camper winterklaar?

Kamperen in de winter – on the road

Het is gelukt, je camper is klaar voor de winter! Het avontuur wacht en jij of je huurders zijn er klaar voor. Maar wees voorzichtig: je kunt het rijden op winterse wegen niet vergelijken met het rijden op zomerse wegen, dus het kan nuttig zijn om je huurders eraan te herinneren voordat ze op weg gaan naar winterwonderland.

Er zijn een paar tips die je met hen kunt delen voordat ze wegrijden, zoals het controleren van de plaatselijke weersvoorspellingen voordat ze vertrekken en het luisteren naar de verkeersinformatie op de radio. Zal er verse sneeuw vallen? Is er gevaar voor een glad wegdek? En het belangrijkste: de route zorgvuldig plannen, zodat de kampeerbestemming voor het donker wordt bereikt.

De zon gaat ’s winters sneller onder en hoe meer je naar het noorden gaat, hoe vroeger. Bij daglicht is het niet alleen gemakkelijker om wegen veilig te passeren, maar ook om de camper op de gewenste plek neer te zetten.

Hoe houd je een camper warm en knus

 Om het binnen warm te houden, moet je voertuig worden verwarmd, maar je moet wel aan twee veiligheidsmaatregelen denken voordat je de verwarming hoger zet. Zorg ervoor dat je de batterijen van de koolmonoxide detector controleert, zodat ze niet stoppen met werken zodra de huurder onderweg is. Je hoogste prioriteit moet de veiligheid van alle huurders en jezelf zijn voordat je de weg op gaat.

Mocht jij of een van je huurders ooit betrokken raken bij een ongeval – afkloppen – dan mag vloeibaar gas niet ontsnappen. Inrichtingen die dit helpen voorkomen zijn een must. Eén voorziening die niet mag ontbreken aan boord van je camper, is een zogenaamde “crash sensor” die op de gasdrukregelaar is gemonteerd. Een ander onmisbaar item is een overstroom-afsluiter voor de hogedrukslang.

Een caravanluifel is ook perfect voor de winter. Er zal misschien geen gezellige avond in doorgebracht worden, maar het is een goede opbergruimte voor natte skies na een skitocht of modderige schoenen en het houdt de wind weg van de deuren, wat helpt om het binnen in de camper warm te houden. Het is een geweldige ‘add-on’ om aan je huurders te bieden.

Over modderige schoenen gesproken. Als je geen modder je uw voertuig wilt wanneer het wordt teruggebracht, is het misschien goed om je huurders eraan te herinneren dat ze hun schoenen buiten moeten zetten als ze vuil zijn van het verkennen van de natuur. Dit bespaart je een hoop schoonmaakwerk als je jouw geliefde camper weer terug hebt.

 

Hoe maak je jouw camper winterklaar?
Hoe maak je jouw camper winterklaar?
Hoe zelfvoorzienend te zijn met voldoende gas

 Genoeg propaangas in voorraad hebben is een ander belangrijk punt om over na te denken voodat je je motorhome verhuurt. Propaangas werkt beter dan butaangas omdat butaan niet verdampt bij temperaturen onder de 4 °C. Voor twee weken moet je twee volle flessen inpakken, aangezien de verwarming meer propaangas nodig zal hebben om het warm te houden.

Zeer belangrijk: vertel je huurders dat ze niet mogen vergeten de uitlaatpijp en de luchtinlaat sneeuwvrij te houden, anders bestaat het risico op verstikking.

Maak je camper winterklaar – Je PaulCamper-profiel bijwerken

Er zijn ook een paar dingen die je zou kunnen overwegen om te updaten in je camperprofiel. Bijvoorbeeld het gebruik van ons Flexi-prijssysteem als je dat nog niet hebt geactiveerd. Het kan je helpen om seizoensprijzen in te stellen, om p deze manier meer laagseizoen business aan te trekken en je boekingen te verhogen. Ontdek hoe je het Flexi-prijssysteem activeert.

Bovendien kun je nu al je prijzen voor het voorjaar en het hoogseizoen van 2022 bijwerken. We hebben al vroege boekingen binnen voor volgend jaar en dit zal je helpen om vooruit te plannen voor het komende seizoen. 

Houd er rekening mee dat als je jouw camper niet wilt verhuren gedurende een bepaalde periode in de winter, je jouw kalender moet blokkeren of pauzeren om geen boekingsaanvragen te ontvangen. Nogmaals, dit zal je helpen om vooruit te plannen en al boekingen te ontvangen zodra je voertuig weer klaar is om geboekt te worden.

Tot slot: update je profielbeschrijving met eventuele nieuwe informatie die je hebt toegevoegd of dat je camper geschikt is om te worden gebruikt tijdens de winter. Zijn je foto’s up-to-date of is het tijd voor een nieuwe fotoshoot met je nieuwe voertuig? Onthoud altijd: de eerste indruk telt en je camperfoto’s zijn de eerste dingen die potentiële huurders zien. Lees hier onze 11 tips voor het maken van goede camperfoto’s. 

 

 

Als je al deze punten in acht neemt, weet je zeker dat je camper winterklaar is en ben je voorbereid op een succesvol winterseizoen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen en ondersteund, en we wensen je een geweldige wintertijd!

 

Ben je nog geen verhuurder bij PaulCamper? Registeer je dan direct!

Nu verhuurder worden

 

 

Deel deze post
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.