Camper verhuren – Hoe de verzekering werkt bij PaulCamper

# Verhuurder tips

Verzekeringshandleidingen lezen niet bepaald weg als romans. Daarom hebben wij ze voor jou gelezen en de belangrijkste informatie over verzekeringen en schadeafhandelingen samengevat. Na het lezen van dit artikel ben je goed op de hoogte van hoe je camper bij ons verzekerd is en wat er gebeurt in het geval van schade.

 

 

Om te beginnen

Bij PaulCamper hechten we veel belang aan een uitgebreide bescherming voor al onze kampeerders. Daarom zijn alle bij ons gehuurde voertuigen ook gedekt door de volgende verzekeringen:

 

  • WA volledig casco verzekering
  • WA beperkte casco verzekering
  • Aansprakelijkheidsverzekering (WA)
  • Europadekking met 24-uurs pechhulp

 

Aangezien je particuliere autoverzekering hoogstwaarschijnlijk geen schade dekt die tijdens privé verhuur wordt veroorzaakt, heb je een speciale aanvullende verzekering nodig.

Met PaulCamper kun je hiervoor kiezen tussen twee opties:

  1. Je kiest voor voor de aanvullende verzekering van PaulCamper, die wij samen met onze verzekeringspartner Allianz hebben ontworpen en die het meest geschikt is voor periodiek verhuur.
  2. Of je verzekert je voertuig met een eigen verzekering met verhuurdekking. In de volgende paragrafen lees je hoe dit werkt en welke verzekering het beste bij jou past.

 

De aanvullende verzekering van PaulCamper

Voor tijdelijk verhuur

Als je geen commerciële huurder bent, maar je camper privé en slechts af en toe wilt verhuren, dan is deze aanvullende verzekering perfect voor jou. Ontwikkeld in samenwerking met onze verzekeringspartner Allianz AG, omvat het een volledige verzekeringsdekking en het wordt automatisch geactiveerd zodra je voertuig wordt verhuurd op PaulCamper.

Je privé-autoverzekering zal tijdens de verhuurperiode normaal blijven doorlopen, maar zal niet worden aangesproken in geval van een schadegeval, aangezien de aanvullende verzekering gedurende deze periode hiervoor verantwoordelijk is. Dit betekent dat je particuliere no-claim bonus of premie onaangetast blijft.

Wat is inbegrepen in de verzekeringsdekking?

1. Aansprakelijkheidsverzekering

Dekt de door de huurder aan anderen toegebrachte schade ten gevolge van een ongeval, inclusief materiële schade en lichamelijk letsel. Het maximum verzekerd bedrag inzake Wettelijke Aansprakelijkheid bedraagt €2.500.000,- per gebeurtenis voor materiële schade en €6.100.000,- per gebeurtenis voor letselschade. Als maximum per gebeurtenis geldt een verzekerd bedrag van € 8.600.000,-.

2. Volledig Cascoverzekering 

Voor schade veroorzaakt aan je voertuig door de huurder, inclusief schade die veroorzaakt wordt als de huurder niet aanwezig is. Bijvoorbeeld als iemand anders het geparkeerde voertuig beschadigt en verdwijnt.

3. Beperkt Cascoverzekering

Dekt schades veroorzaakt door diefstal, steenslag en onweer.

4. Europawijde dekking met 24-uurs pechhulp*

Dekt alle diensten zoals slepen, terughalen en thuisbrengen (voor de huurder in geval van schade aan het voertuig) en je reiskosten in geval van terughalen van het voertuig.


*Breakdown dekking via Allianz kan worden gebruikt voor voertuigen tot 3,5t bruto voertuiggewicht.

De borg

De borgsom wordt vaak verward met het eigen risico. Je moet deze voorwaarden echter afzonderlijk in overweging nemen.

De borgsom wordt door de huurder contant bij afhaling of vooraf per bankoverschrijving of Tikkie aan jou overgemaakt en dient als waarborg in geval van schade.

“De borgsom is een waarborgsom die de huurder vóór de reis aan de verhuurder overhandigt en die door de verhuurder kan worden gebruikt om in geval van schade de gemaakte schadekosten te betalen.”

Je houdt het geld bij je en overhandigt het onmiddellijk en volledig aan de huurder als de boeking zonder schade is voltooid. De teruggave wordt ook vastgelegd in het overdrachtsprotocol.

Als er schade optreedt, heb je als verhuurder het recht de waarborgsom voorlopig volledig in te houden. Als de schade door de verzekeringsmaatschappij wordt geregeld, gebruik je de borgsom om je eigen risico te verrekenen. Als het schadebedrag lager is dan het eigen risico, wordt de borg gedeeltelijk gebruikt om de schade te herstellen. Het eventuele verschil moet dan tijdig aan de huurder worden terugbetaald.

Als verhuurder bij PaulCamper bepaal je zelf de hoogte van de borgsom. Als richtlijn raden wij je aan de borg ten minste gelijk te stellen aan de waarde van het eigen risico, omdat je op die manier reeds de financiële middelen voor een behoorlijke schaderegeling bij de hand hebt. Het gekozen bedrag is altijd zichtbaar op de advertentie van je camper, evenals in het huurcontract. Bij de aanvullende verzekering van PaulCamper is het eigen risico vastgesteld op 1000 euro. Wij raden je daarom aan dit bedrag als borg te vragen. 

 

voorwaarden huren

Het eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat een verzekerde zelf betaalt in geval van schade. Als je kiest voor de aanvullende verzekering van PaulCamper, wordt het eigen risico vastgesteld op 1000 euro. Dit is het bedrag dat aan de verzekeringsmaatschappij moet worden betaald in geval van schade door een huurder en de daaropvolgende reparatie.

“Het eigen risico met de aanvullende verzekering van PaulCamper is 1000 euro. Huurders met deze verzekering kunnen het eigen risico verlagen tot 250 euro door een verzekering af te sluiten van € 5 per dag .”

In principe is de huurder verantwoordelijk voor het betalen van het eigen risico in geval van een schade. Voor een eenvoudige en veilige regeling kan de hierboven beschreven borgsom van de huurder worden gebruikt om het eigen risico te dekken. Daarom raden wij je aan de borg vast te stellen op ten minste de hoogte van het bedrag van het eigen risico. Op die manier heb je de financiële middelen voor de schaderegeling al bij de hand.

Binnen de boeking heeft de huurder ook de mogelijkheid om een extra verzekering van PaulCamper af te sluiten, waarbij het eigen risico verlaagd wordt tot 250 euro per schadegebeurtenis. Zodra het schadegeval is geregeld, wordt dit bedrag met de borg verrekend. 

Hoeveel kost de aanvullende verzekering van PaulCamper?

De premie voor de aanvullende verzekering wordt door ons boekingssysteem berekend op basis van je voertuig en de duur van een boeking. Het bedrag van de verzekering hangt af van een aantal factoren, zoals het bouwjaar en de door jou bepaalde huurprijs. 

Wanneer je hier je camper “aanmeldt”, zal het systeem je op transparante wijze de respectievelijke kosten voor de verzekering tonen op basis van je type camper en de huurprijs die je hebt vastgesteld.

Voor het gebruik van onze Allianz aanvullende verzekering betaal je geen activeringskosten, geen jaarlijkse kosten en je hoeft de verzekering niet op te zeggen. Je camper is alleen meeverzekerd voor elke verhuurperiode.

Wil je meer weten over de voorwaarden van je aanvullende verzekering? Dan vind je hier verdere informatie. Uiteraard kan ons supportteam je ook helpen met al je vragen over de verzekering en de vereisten voor deelname. Het team is bereikbaar via de telefoon of via ons contactformulier, en kun je hier contacteren.

Als je geen verdere vragen meer hebt over het verzekeren van je camper voor verhuur, is het tijd je geliefde voertuig online te zetten en je PaulCamper avontuur te beginnen!

 

Verhuur je camper

 

campers eigen verzekering

Eigen verzekering met verhuurdekking

Voor commerciële verhuur heb je een speciale verhuurverzekering voor je camper nodig. Deze heeft een hogere jaarlijkse premie dan de camperverzekering voor particulier gebruik, omdat deze ook alle gebruik tijdens de verhuurperiode dekt.

Als verhuurder kun je zelf een verzekering met verhuurdekking afsluiten voor je camper of caravan. Je verstrekt de verzekering aan de huurder – je betaalt de premie en berekent die zelf door in de huurprijs. Je verzekeringsdekking wordt opgeslagen in je camperprofiel, laten zien aan (potentiële) huurders op de respectievelijke camperpagina en wordt ook getoond in het boekingsproces.

Als voorwaarde voor het huren bij PaulCamper dien je zelf verhuurdersverzekering minimaal de volgende omvang te hebben: 

  • Aansprakelijkheidsverzekering (WA)
  • Europawijde dekking met 24-uurs pechhulp

Daarnaast worden de volgende verzekeringen aanbevolen:

  • Volledige cascoverzekering
  • Beperkte cascoverzekering

Wanneer is een eigen camperverzekering met verhuurdekking de moeite waard?

Deze vraag kan helaas niet zo gemakkelijk worden beantwoord en moet door elke verhuurder afzonderlijk worden overwogen. De beslissing hangt onder meer af van de huurprijs per dag, het type voertuig en de verzekeringspremie van de door jou gekozen verhuurverzekering voor campers. 

In het algemeen kan echter worden gesteld dat het (in Nederland) de moeite loont een eigen verzekering met verhuurdekking af te sluiten voor 50-60 huurdagen per jaar of meer.

Voor meer vragen over verzekeringen, of andere onderwerpen gerelateerd aan de verhuur van je camper(s), bekijk onze helpdesk.

 

Deel deze post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.