11 fotografie tips om je camperadvertentie te laten opvallen

# Verhuurder tips

Marcus Breitfeld geeft 11 tips om je camper het beste te fotograferen.

 

VW, Renault of een Mercedes… welke camper je ook hebt, ze zien er allemaal geweldig uit! Maar hoe vaak zie je een foto van een camper en denk je ‘cool busje, maar waarom zo’n slechte foto?’ De waarheid is dat eerste indrukken altijd tellen. Vooral als het gaat om verhuur advertenties. Het goede nieuws is dat het niet moeilijk is om je camper er op de foto’s op zijn best uit te laten zien; je moet alleen op een paar kleine details letten. Met wat kleine aanpassingen garandeer ik je dat je versteld zult staan van hoe je camper ineens vanuit alle hoeken zal stralen.

De volgende keer dat je je geliefde camper of caravan fotografeert, houd deze 11 tips in gedachten.

Tip 1: Zoek het juiste moment voor een camperfoto

Het is zeker leuk om zomaar wat weg te klikken en te hopen dat je achteraf een mooie foto van je camper hebt. Maar wacht even, haal diep adem en denk na. Zou het niet veel beter zijn om vijf foto’s te maken waarvan er drie perfect zijn? Dat kan al door even om je heen te kijken. Als je bijvoorbeeld op een bergpas in Kroatië staat, met eilanden en de zee op de achtergrond, zou het fantastisch zijn om alles op de foto te krijgen. Ik raad je aan om je heen te kijken, en misschien op de rots 20 meter achter je te klimmen – zo krijg je het adembenemende landschap met je camper als belangijkste ster op de foto.

Tip 2: De regel van derden

Heb je nog niet gehoord van de “regel van derden”? Dan zal ik het je kort uitleggen. Je kunt elk beeld in derden verdelen, zowel horizontaal als verticaal. Dit zijn de lijnen in je beeldscherm – twee horizontaal en twee verticaal.

Laten we teruggaan naar ons voorbeeld: De scène op de pas in Kroatië. Als je bijvoorbeeld ziet dat je camper rechtsonder staat, zo’n beetje op het snijpunt van de meest rechtse en de onderste derde lijn, garandeer ik je dat je foto perfect zal zijn! Je busje zal het middelpunt van de foto zijn, omringd door het betoverende landschap.fototips camper advertentie tip 2

Tip 3: Maak horizontale foto’s

Als je wilt dat je camper het grootste deel van het beeld inneemt, zonder veel tierelantijnen eromheen, fotografeer dan in horizontaal (liggend) formaat. Foto’s zien er gewoon duizend keer mooier uit in liggend formaat. Maar let op, er zijn natuurlijk ook situaties waarin je het staand formaat heel goed kunt gebruiken.camper listing fototips

Tip 4: Verandering van perspectief

Het leven vanuit slechts één perspectief bekijken wordt al snel saai. Zo is het ook met foto’s van je camper of caravan. Stel je eens voor hoe je camper eruit ziet vanuit het oogpunt van een vogel of een kikker. Cool toch? Waarom probeer je dan niet eens een foto vanaf de grond of het dak te nemen? Maar alsjeblieft geen roekeloze experimenten, zodat ik niet degene ben die de schuld krijgt als je van het dak valt!camperprofiel fototip 3

Tip 5: Detailaanzicht

Je camper is niet één groot geheel. Hij bestaat uit vele geweldige details, dus waarom zou je die niet in de spotlight zetten? Je kunt bijvoorbeeld je fietsenrek als detail fotograferen of de boxen op het dak. Wat vind je er zelf  bijzonder aan?camper profiel tip 5

Tip 6: De achtergrond

Natuurlijk zit je veel op de weg in je busje, maar je kunt je ook vaak in een bos of aan zee bevinden. Zoek een mooie achtergrond voor je foto’s, maar niets te opdringerig, want je camper moet het middelpunt van de foto zijn. Wees creatief in je keuze van achtergrond en doe ideeën op bij anderen.

Camper in focus

Als je een geschikte achtergrond voor je foto hebt gevonden, probeer die dan niet het middelpunt van de foto te laten zijn. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de achtergrond een beetje te vervagen en de voorgrond – je geliefde camper – in beeld te houden. Je zult verbaasd zijn hoe schitterend je camper er als model uitziet.

Tip 7: Schoon maar niet steriel

Het ziet er wel stoer uit als je net een wild avontuur hebt beleefd met je camper en hij is van boven tot onder helemaal smerig. Dat is zeker een foto waard, geen twijfel mogelijk. Maar in principe, om je camper in het beste licht te zetten, moet je ervoor zorgen dat hij schoon is. Dat geldt natuurlijk ook als je foto’s van het interieur maakt. Alleen dan kan hij in al zijn glorie schitteren. 

Tip 8: Het interieur

Niet alleen van buiten is je camper bijzonder, ook de binnenkant is voor elke camper interessant en anders. Als je in je camper woont zelfs nog meer, omdat je in de loop der tijd individuele accenten ontwikkelt die je camper uniek maken. Dit moet worden vastgelegd. Neem de tijd en bekijk de binnenkant van je camper vanuit verschillende hoeken. Op welke details ben je trots, of wat vind je bijvoorbeeld spannend aan andere campers?

Tip 9: Let op het licht

Of je nu van binnen of van buiten foto’s maakt, let altijd op het licht. Niets is erger dan een mooie foto van een camper die veel te donker is, of waar details verdwijnen omdat de foto niet belicht is of niet in het juiste formaat is gefotografeerd. Er zijn hier verschillende mogelijkheden: Gebruik de zon (zelfs de zonsondergang) om je camper in het perfecte licht te zetten, maar let ook op de hoek van het lichtinval. Doe je dit niet, dan heb je al snel storende schaduwen op de foto. Een andere mogelijkheid zijn zaklampen of lampen, die je kunt gebruiken om details te verlichten. Maar wees voorzichtig: het licht van de zaklamp kan vaak te fel zijn.

Tip 10: Nachtopnamen

Een foto maken in het donker is niet eenvoudig. Ten eerste heb je een goede camera nodig die lange belichtingen kan maken. Als dat het geval is, gebruik dan speciale functies om je camper echt tot zijn recht te laten komen. Je kunt bijvoorbeeld de verlichting aanzetten, of de binnenverlichting als effect toevoegen. Op die manier kun je creatieve foto’s maken die je camper op een interessante manier presenteren. 

camperadvertentie fototip 8 nachtshot

Tip 11: Kwaliteit van de foto

Heel belangrijk: zorg ervoor dat de foto’s die je neemt een hoge resolutie hebben (min. 1024px), want er is niets erger dan een mooie foto die pixelig is. Een ander belangrijk hulpmiddel om de perfecte foto van je camper te maken is een statief. Het laat je toe scherpe foto’s te maken en is onmisbaar vooral voor nachtfoto’s.

Ik hoop dat deze 11 tips nuttig voor je waren en je camper in nieuwe glorie laten verschijnen. Het enige dat nu nog ontbreekt is je camperprofiel. Je kunt hier vinden hoeveel je kunt verdienen en hoe je een profiel aanmaakt.

Voor nu veel plezier met experimenteren!

Door Marcus Breitfeld

Deel deze post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.