Ingeblikt voedsel is zó 2018! Koken tijdens het kamperen hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn. Gemakkelijk zelfs, én ook nog lekker! Wij helpen je in deze blog meteen een beetje op weg. Dit zijn de beste kampeerrecepten voor je volgende reis met de camper!
Als je met een camper op vakantie bent, wil je zelfstandig en vrij zijn. Je kent dit gevoel waarschijnlijk ook. Ieder mens op vakantie wil natuurlijk lekker eten. Dus ingeblikt voedsel is vanaf nu iets uit het verleden. Maar welke campingrecepten zijn dan gemakkelijk te bereiden en ook nog super lekker? Wij hebben voor jou de beste en eenvoudigste gerechten samengesteld. Zo ben je goed voorbereid als je even niet weet wat je moet koken op je volgende reis. Zelf geen camper? Bij PaulCamper huur je er een in slechts drie stappen. En jazeker, koken is mogelijk in alle privécampers van PaulCamper!
De 10 populairste kampeerrecepten in kampeerstijl
1. pasta met tomatensaus
Deze Italiaanse klassieker mag je natuurlijk niet missen op kampeervakanties! Als je ooit met het hele gezin op vakantie bent geweest, heb je vast gemerkt dat je niet aan dit favoriete gerecht kunt ontsnappen. Liefhebbers van de Italiaanse keuken zijn zeer gecharmeerd van verse en gezeefde tomaten. Afgetopt met knoflook, basilicum en verse pasta is dit gerecht een waar feest voor de smaakpapillen. Het goede nieuws: op reis hoef je niet zonder dit pastagerecht! Ook niet, als je van plan bent een langere tour te maken. Omdat het oorspronkelijke recept wat tijdrovend is, heeft hier de kampeerstijl de boventoon gevoerd!
De ingrediënten:
- 1 pak pasta
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 1/2 blik tomatenpuree
- 4 normale tomaten
- 1 el bloem
- 1 theelepel boter
- 1 theelepel suiker
- zout en peper
- indien gewenst, kleine blokjes worst
Fruit de uienblokjes in de boter tot ze doorschijnend zijn. Voeg dan de roux toe en vervolgens de blokjes tomaat, de tomatenpuree en eventueel een beetje water. Breng op smaak met zout, peper en suiker. Veel kampeerders eten dit gerecht met vlees. Maar als je hem liever vegetarisch of veganistisch houdt, laat het vlees dan gewoon weg. Onze tip: je kunt de saus perfectioneren met een beetje Parmezaanse kaas!
2. Pannenkoeken met bosbessen zijn een populair kampeerrecept
Met de juiste pannenkoek in de vroege ochtend, kun je veel punten scoren! Pannenkoeken zijn niet alleen goed voor de kleintjes. Ons recept is voor 4 personen. Mocht je meer willen bakken, houd hier dan rekening mee.
De ingrediënten
- 2 middelgrote eieren
- 125 ml melk
- 100 ml mineraalwater
- beetje zout
- bakolie
Om de perfecte pannenkoeken te maken, klop je eerst de eieren met het zout tot ze schuimig zijn. Voeg geleidelijk de melk en bloem toe en roer tot het beslag glad is. Onze tip voor als je geen blender bij je hebt: je kunt de bloem geleidelijk met een eetlepel toevoegen en roeren met een garde. Dit voorkomt ook de vorming van klonten.
Laat het beslag dan ongeveer 10 minuten staan. Voeg vervolgens het mineraalwater toe en klop het nogmaals gedurende ongeveer 2 minuten lang.
Tijd voor bakken! Je kunt het beslag in een pan bakken of op een tweezijdige grillplaat. Als je wilt, kun je de pannenkoeken ook serveren met stukjes appel of bosbessen, zoals op de foto. Of doe eens gek en probeer het met pittige kaas en paprika?
Onze tip: Weet je al het beste ontbijt ter wereld? Het recept vind je terug in ons artikel over het kampeerontbijt met spelt pannenkoek!
3. De salade voor de barbecue-avond mag niet ontbreken in de campingrecepten
Ook tijdens een kampeervakantie mag evenwichtige en gezonde voeding niet ontbreken. Daarom presenteren wij je een broccolitomaatsalade: een zeer populaire salade creatie!
De ingrediënten:
- 250 g broccoli
- 1 middelgrote tomaat
- 1/2 kopje tuinkers
- 1 takje rozemarijn
- 2 eetlepels citroensap of balsamico-azijn
- 3 eetlepels rozemarijn of olijfolie
- 1/2 teentje geperste knoflook
Was eerst de broccoli grondig en breng vervolgens aan de kook. Maar zorg ervoor dat de broccoli niet te zacht wordt tijdens het koken. Het moet een beetje stevig zijn, met een lekkere bite. Giet vervolgens het water af en laat de broccoli afkoelen. Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes en meng ze met de tuinkers, balsamicoazijn of citroensap en de olie. Pluk vervolgens een paar rozemarijnnaalden van de steel en hak ze in kleine stukjes. Als je van knoflook houdt, kun je ook een teentje knoflook persen en toevoegen aan de salade. Maar, de broccoli tomatensalade smaakt ook goed zonder knoflook! Zodra je alle ingrediënten in een salade hebt verwerkt, voeg je de afgekoelde broccoli toe. Onze tip: De salade past perfect bij een barbecue-avond.
4. Gebakken aardappelen – snel en eenvoudig kampeerrecept
Gebakken aardappeltjes, lekker! Een van de 10 meest populaire campingrecepten. Een zeer eenvoudige, goedkope en snelle maaltijd. Gebakken aardappelen kunnen niet alleen in de oven worden gebakken, maar ook op een grill of boven een vuur. Dit maakt ze ideaal voor je volgende kampeervakantie.
De ingrediënten
- grote aardappelen
- aluminiumfolie
Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en kook ze 10 minuten. Zodra je ze in aluminiumfolie hebt gewikkeld, houd je ze 15 minuten in het vuur of over het rooster. Onze tip: smaakt het beste in combinatie met kruidenkwark.
5. Stokbrood boven het vuur – de klassieker van de campingrecepten
Stokbrood blijft groot en klein inspireren. En het is niet voor niets dat de heerlijke zelfgebakken broodjes een vaste plaats hebben gekregen rond het kampvuur!
De ingrediënten
- 300 ml warm water
- 1 blokje verse gist
- 500 g bloem
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel suiker
Verkruimel de gist in het warme water. Voeg vervolgens suiker, zout en bloem toe en kneed tot een glad mengsel. Als je deeg te plakkerig is, gebruik dan wat meer bloem. Bedek het deeg vervolgens met een vochtige doek en laat het een uur rijzen. Zorg ervoor dat het deeg gedurende deze tijd op een warme plaats ligt. Onze tip: Als je geen geluk hebt met gist, kun je ook een eetlepel bakpoeder gebruiken.
6. De panpizza wordt steeds populairder!
Kampeerrecepten zijn meestal vrij klassiek. Maar heb je ooit pizza uit een pan gegeten? Nee? Dan is het tijd! De panpizza is momenteel razend populair onder kampeerders.
Ingredienten voor het deeg
- 275 g bloem
- 130 ml water
- 1 theelepel zout
- 2 el olijfolie
- 2 theelepels bakpoeder
Ingrediënten voor de saus
- 1 blik geschilde tomaten in 1 blikje
- zwarte peper
- zout
- 2 teentjes knoflook
- 2 el balsamico azijn
- 2 el olijfolie
Ingrediënten voor de topping
- 1 handvol basilicumbladeren
- 1 Mozzarella
- Parmezaanse kaas
Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een glad mengsel. Doe hetzelfde met de ingrediënten voor de saus. Je hoeft ze echter niet op een omslachtige manier te mengen, je kunt de ingrediënten eenvoudigweg pureren. Verwarm vervolgens een grote pan en voeg de olijfolie toe. Kneed het deeg nu weer goed door elkaar en rol het uit tot het in de pan past. Let erop dat de rand van de pan ca. 2 cm bedekt moet zijn. Bak de pizzabodem tot deze stevig en bruin is.
Gedurende deze tijd kun je het echter al afdekken. Verdeel de saus zeer gelijkmatig over het geheel. Je kunt nu salami, ham of champignons toevoegen als je wilt. Hak de basilicum zeer grof en giet het over de pizza. De mozzarella wordt slechts licht geplukt en op de pizza’s verspreid. Onze tip: strooi na het bakken gewoon Parmezaanse kaas over de pizza.
7. lekkere pastasalade met pesto – ook geschikt als bijgerecht
Als je goede kampeerrecepten wilt koken, kun je niet om een goede pastasalade heen! Het volgende is ook een geweldig bijgerecht.
De ingrediënten
- 1 pak pasta
- 2 potjes groene pesto
- gehalveerde cherry tomaten
- kleine blokjes mozzarella
- rucolasalade of veldsla
Eerst kook je de pasta en laat ze vervolgens afkoelen. Meng de afgekoelde pasta met pesto, tomaten, mozzarella en eventueel rucola of veldsla. Deze snelle pastasalade kan met brood of als bijgerecht op de grill worden gegeten.
8. Gebakken aardappelen – de gebruikers van campingrecepten
Als je te veel aardappelen overhebt van de vorige dag, kun je deze zeer goed bereiden als gebakken aardappelen. Hiervoor kun je spek en uien gebruiken. Als je geen spek hebt, kun je ook een gehakte salami gebruiken. Onze tip: Om je gebakken aardappelen op smaak te brengen, kun je ook een spiegelei bakken, dat je op smaak brengt met een beetje zout, peper en chilipeper.
9. Zalm en omelet met eieren
Om de collectie van onze populairste campingrecepten te vervolledigen, raden wij je graag een recept met vis aan!
De ingrediënten
- 200 g verse zalm, fijngehakt en vers gesneden
- 10 eieren
- 1 kopje gesnipperde lente-uitjes
- 2 hete pepers
- 1 eetlepel koriander
- 2 el olijfolie
Meng de gehakte kruiden en de zalm met het geklopte eimengsel. Laat ondertussen de grillplaat opwarmen en voeg een beetje olie toe. Plaats slechts voldoende ei op de grill om een middelgrote plak te vormen. Zodra er luchtbellen ontstaan, vouw je de omeletten dubbel, tot halvemaanvormige vormen. Eet smakelijk!
10. Chili met rijst – het vurige recept van onze campingrecepten
Als je een liefhebber van warme gerechten bent, vind je deze praktische stoofpot geweldig!
De ingrediënten
- 1 ui van normale grootte
- 2 hete pepers
- 500 g rundergehakt
- 800 g ingeblikte tomaten in blik
- 400 g ingeblikte rode bonen in blik
- 2 el olie
- chilikruid
- zout en peper
Hak de ui in kleine stukjes. Was de paprika’s en snijd deze ook in kleine stukjes. Doe de olie in een verwarmde pan en voeg het gehakt samen met de uien toe. Zodra het gehakt is gebakken en de uien glazig zijn, voeg je de rest van de ingrediënten toe (inclusief tomatensaus uit blik!). Laat de hete stoofpot ongeveer 5 minuten sudderen. Breng het op smaak met zout, peper en chilipeper.
Met deze smakelijke en snellere gerechten tover je niet alleen een heerlijke maaltijd voor jezelf op tafel, maar kun je ook je gasten verwennen op barbecue-avonden. Zo worden saaie blikmaaltijden uit je camperkastjes steeds verder verbannen. Mis je nou alleen nog een camper, voor je culinaire rondreis? Kun je die natuurlijk gemakkelijk huren bij PaulCamper!
Fout: geen feed gevonden.
Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.